Kong Charles begræder den australske komiker Barry Humphries død.

Barry Humphries, som døde lørdag 89 år gammel, var bedst kendt som sit alter ego, Dame Edna, der med lilla hår og store briller begejstrede alverdens fans med sin parodi på den australske husmor.

Ifølge den britiske journalist og mangeårig royal korrespondent Charles Rae, var Barry Humphries en af Kong Charles yndlingskomikere, og da det australske nyhedsbureau News Corp Australia lørdag rækker ud til det britiske kongehus for en kommentar til dødsfaldet, lyder det fra kongehusets talsmand:

»Hans majestæt er netop i dette øjeblik ved at skrive privat til hr. Humphries familie«

I et interview med den britiske tv-kanal GB News fortæller royal korrespondent Charles Rae:

»Han (Barry Humphries, red.) mødte den kommende konge flere gange, og de har altid haft et godt forhold til hinanden.«

I 2013 optrådte Barry Humphries eksempelvis til et royalt arrangement, hvor det vakte opsigt, at han – forklædt som Dame Edna – pludselig dukkede op i dengang prins Charles og hustru Camillas private logeplads i salen til prins Charles store begejstring.

»Jeg vil ikke være overrasket, hvis der senere i dag eller i morgen kommer en form for hyldest fra Buckingham Palace på vegne af kongen og dronningen,« lyder det fra Charles Rae.

Daværende prins Charles og Barry Humphries (som Dame Edna) i 2013 ved et royalt arrangement i London.
Daværende prins Charles og Barry Humphries (som Dame Edna) i 2013 ved et royalt arrangement i London. Foto: ARTHUR EDWARDS
Vis mere

Barry Humpries døde på St. Vincents Hospital i Sydney efter at have været i behandling for en række forskellige helbredsproblemer.

»Han var fuldstændig sig selv indtil det sidste og mistede aldrig sin strålende forstand, sit unikke vid og generøse ånd,« lød det fra komikerens familie i forbindelse dagens triste nyhed.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':