Lørdag eftermiddag udspillede sig paniske og uhyggelige scener, da seks personer blev dræbt i et indkøbscenter i Sydney.

Australien er som bekendt en del af det britiske Commonwealth, og nu reagerer kong Charles med en besked på Instagram:

»Min hustru og jeg er dybt chokerede over at høre om den tragiske knivstikkeri i Bondi (Indkøbscentret ligger tæt på Bondi Beach i Sydney, red.).  Vores tanker går ud til de familier hvis kære er blevet brutalt dræbt i så meningsløst angreb.«

Han takker derudover beredskabstjenesten. Se hele beskeden herunder:

Også tronfølgeren prins William og hans hustru, prinsesse Kate, har reageret på hændelsen.

»Vi er chokerede og bedrøvede over de forfærdelige begivenheder i Sydney tidligere i dag,« skriver de i en 'story' på deres Instagram-profil.

Tragedien udspillede sig lørdag eftermiddag ved 15-45-tiden lokal tid.

Til den australske tv-station 9 News har øjenvidner fortalt, at gerningsmanden, der af vidner beskrives som værende mellem 30 og 40 år, blandt andet stak en mor og en baby ned.

Den alvorligt sårede mor kastede sin baby til vidnet, som forsøgte at stoppe babyens blødninger ved at lave interimistiske forbindinger med tøj.

»Der er en masse blod på gulvet. Jeg håber, babyen klarer den,« siger vidnet.

Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Siden er det kommet frem, at moren er blandt de omkomne. Babyen er blevet indlagt på hospitalet og er blevet opereret lørdag aften, australsk tid.

Andre panikslagne kunder i shoppingcentret har overfor News.com.au beskrevet, hvordan de løb for livet for at komme væk fra gerningsmanden.

»Så snart jeg så sårede, løb jeg nedenunder, hvor jeg så politiet være på vej op. Få sekunder senere hørte jeg skud,« fortæller et øjenvidne til News.com.au.

»Folk var så forvirrede, og vi fik at vide, at der var en fyr, som stak folk ned på etagerne under os,« siger 21-årige Ellie Williams til The Sydney Morning Herald.

Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Norske Fredrik Lund arbejder i en butik i Westfield-shoppingcentret. Han var på vej tilbage efter frokost, da han pludselig høre, at noget var helt, helt galt.

»Jeg gik ind i butikken, og så hørte jeg en masse skrig,« siger den 22-årige nordmand til Dagbladet.

Klokken 16.37 lokal tid oplyste politiet, at en formodet gerningsmand er blevet skudt og dræbt.

Motivet for knivstikkerierne er endnu uklart, men politiet udelukker ikke, at der er tale om et terrorangreb, skriver nyhedsbureauet AFP.

Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Gerningsmanden, som nu er død, menes at have handlet på egen hånd, vurderes det ud fra foreløbige politiets foreløbige oplysninger.

Derfor vurderer politiet ikke længere, at der er tale om en trussel.