Selvom man har været tæt på den kongelige familie, så er det ikke ensbetydende med, at man er selvskreven, når der bliver delt invitationer ud til den historiske kroning af kong Charles.

Det har blandt andet den afdøde prinsesse Dianas bror, grev Charles Spencer, måttet sande – Ifølge Independent er han nemlig ikke inviteret til kroningen, der finder sted lørdag.

Og det har vakt opsigt. For ikke bare har Spencer-familien altid haft et utrolig tæt forhold til det britiske kongehus. Dronning Elizabeth var ligefrem Charles Spencers gudmor, og Spencer er onkel til prins Harry og tronfølgeren, prins William.

Ved prinsesse Dianas begravelse i 1997 svor han desuden, at han altid ville være der for hendes sønner. Ifølge Independent havde man derfor også forventet, at han ville forblive i den royale inderkreds.

Prinsesse Dianas lillebror, Charles Spencer, er ikke inviteret med til kroningen.
Prinsesse Dianas lillebror, Charles Spencer, er ikke inviteret med til kroningen. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Ifølge mediet bliver det ikke bedre af, at det netop kunne have været prinsesse Diana, der kunne være blevet kronet ved siden af kongen, hvis hun ikke var blevet skilt fra Charles og efterfølgende havde været i en færdselsulykke, der kostede hende livet.

Charles Spencer er dog ikke den eneste, der er blevet fravalgt ved kroningen.

Også en række af de hertuger – eller deres arvtagere – der var inviteret til dronning Elizabeths kroning i 1953, er blevet fravalgt.

Og ligeledes er prins Andrews ekskone, Sarah Ferguson, heller ikke inviteret – på trods af, at hun stadig bor sammen med prins Andrew og er mor til nummer ni og 11 i tronfølgen.

Lady Amelia Windsor skal heller ikke med til kroningen.
Lady Amelia Windsor skal heller ikke med til kroningen. Foto: Scott Garfitt
Vis mere

Flere lidt perifere kongelige slægtninge er også blevet fravalgt, som for eksempel lady Amelia Windsor, der er barnebarn af dronning Elizabeths fætter, prins Edward.

Heller ikke hendes lillebror, lord Nicholas Windsor, der ellers er kong Charles' gudsøn, er inviteret, skriver Daily Mail.

De to har ellers ved flere lejligheder været med ved de store fejringer i kongehuset.

Mens kongehusets gamle venner altså er blevet fravalgt, så ser det ud til, at nye venner er kommet til.

Prins Harry og prins William.
Prins Harry og prins William. Foto: DOMINIC LIPINSKI
Vis mere

Derimod er britiske kendisser, som Ant og Dec, Nick Cave og tryllekunstneren Dynamo blevet inviteret.

Også dronning Camillas eksmand, Andrew Parker-Bowles, er inviteret.

At der er blevet vendt op og ned på gæstelisten, har skabt en del kritik, da nogle mener, at kongen har ofret traditioner frem for kendisser.

Du kan se listen over, hvilke kongelige og statsoverhoveder, der ventes at deltage, her.