Foto: Anders Debel Hansen

Næste år slås dørene op til Kronprinsparrets nyistandsatte palæ på Amalienborg, så folket kan tage herlighederne i øjensyn, før Kronprinsparret rykker ind med deres administration.

Fra 27. februar til 30. maj 2010 er der mulighed for at suge indtryk til sig fra de kongelige gemakker.

Her vil Kronprinsparrets private bolig i Frederik 8. palæ på Amalienborg nemlig blive åbnet for publikum. Det meddeler Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Indtil 2000 boede Dronning Ingrid i palæet, og siden 2004 er det blevet sat i stand som bolig for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary med tilhørende repræsentative lokaler og administrationslokaler for Kronprinsens hof.

I palæet kan man opleve resultaterne af istandsættelsen og restaureringen af palæets interiører fra senempirens tid i 1800-tallet. Der vil også blive lejlighed til at se de mange nye kunstværker, der er lavet specielt til palæet af helt aktuelle samtidskunstnere: Olafur Eliasson, Signe Guttormsen, Morten Schelde, John Kørner, Eske Kath, Kathrine Ærtebjerg, Kasper Bonnén, Tal R, Erik A. Frandsen og Jesper Christiansen.

De allermest nysgerrige skal dog ikke forvente at få adgang til den allermest private del af palæet. Åbningen vil nemlig kun omfatte stue- og beletage, der i fremtiden vil blive brugt repræsentativt.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.