Der var som vanligt masser af smukke kjoler at kigge på, da dronning Margrethe tirsdag aften bød til bal.

Under titlen ’Arts et lettres’ var 340 gæster, bestående af store kunst- og kulturnavne og ægtefæller, inviteret til fest på Christiansborg Slot.

Og her knipsede pressefotograferne ivrigt, da den ene smukke kulturpersonlighed efter den anden blev taget imod i Drabantsalen på slottet.

Mange af især de unge kvindelige kunstnere valgte at vise en del hud, men den folkekære diva Ghita Nørby havde taget et noget andet valg.

Flankeret af sin eksmand Svenn Skipper troppede hun nemlig op i en mørkerød kåbelignende kjole med store ballonærmer, masser af flæser og en kravedetalje af dimensioner, som hurtigt fik snakken i gang på de sociale medier.

Ghita Nørby og Svenn Skipper.
Ghita Nørby og Svenn Skipper. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Men der var en ganske god grund til kjolevalget, forklarer modeekspert Chris Pedersen til dr.dk.

Under modeugen var Ghita Nørby nemlig gæst hos den unge designer Nicholas Nybro, som har skabt den opsigtsvækkende kjole. Og her forelskede hun sig tilsyneladende i den røde sag fra den fremviste kollektion, som var inspireret af eventyret om rødhætte.

»Kjolen er ikke lavet for at være smuk, den er lavet for at fortælle en historie, der passer ind i et catwalkshow. Ghita synes, at den var så skøn og dramatisk, at hun valgte at låne den til i aften (tirsdag, red.),« siger Chris Pedersen til dr.dk.

Ghita Nørby hilser på Lisbeth Dahl og Birthe Kjær.
Ghita Nørby hilser på Lisbeth Dahl og Birthe Kjær. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Han mener sagtens, at man kan iføre sig et stykke kunst af den kaliber til et arrangement hos Dronningen. Især når man er Ghita Nørby, mener modeeksperten, der begrunder det med, at den folkekære skuespillerinde er ’så gammel og har gjort så meget sejt’.

Desuden er Ghita Nørby i forvejen kendt for kåber og voluminøse gevandter.

Line Holm, journalist på Berlingske, har lagt den oprindelige catwalkkjole på Twitter. Bedøm selv, hvem der bar den bedst: