Prinsesse Marie havde svært ved at holde gejsten oppe under sit officielle besøg i UNESCOS hovedkvarter i Paris.

SE BILLEDERNE AF MARIE, DER KEDER SIG, HER

Mandag morgen rejste prinsessen til Paris med nogle medlemmer af den danske UNESCO-nationalkommission, som hun er protektor for.

Her skal hun i løbet af to dage lære om FN-organisationen for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Da hun påtog sig protektoratet for knap et år siden, var det med stor iver.

Under et af møderne i UNESCOS hovedkvarter ser hun dog alt andet end begejstret ud. Måske kan trætheden skyldes, at der i går og i dag var lagt et tætpakket program med mange møder og en stor fest om aftenen.

Den danske delegation på rejsen har dog kun rosende ord tilovers for prinsessen.
 
- Prinsesse Marie har fortalt, at hun på et meget tidligt tidspunkt i sit liv, fattede interesse for UNESCOs arbejde, så derfor var det dejligt, endelig at kunne vise hende hovedkvarteret i Paris. Hun var meget interesseret og stillede mange spørgsmål, både på dansk, engelsk og fransk. Hvis nogen henvendte sig til hende på dansk, så svarede hun også på dansk. Vi vekslede fra den ene til det andet, fortæller Bodil Ullerup, der er generalsekretær for den danske UNESCO-nationalkommission.

Det er blot anden gang prinsesse Marie rejser til udlandet for at repræsentere Danmark uden sin ægtemand, prins Joachim.

Første gang var i efteråret 2008, hvor hun, mens hun ventede lille prins Henrik, rejste til Marokko for at uddele Lego-legetøj på børnehjem.

Også lille prins Henrik måtte blive hjemme i Møgeltønder.