Kronprinseparret fotograferet mandag 29.februar 2016 i Riyad, Saudi-Arabien i anledning af Danmarkshandelsfremstød, hvor bl.a. Erhvervs- og vækstministerTroels Lund Poulsen, Sundhedsminister Sofie Løhde,Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary deltager. Herankommer de til stor middag.
Kronprinseparret fotograferet mandag 29.februar 2016 i Riyad, Saudi-Arabien i anledning af Danmarkshandelsfremstød, hvor bl.a. Erhvervs- og vækstministerTroels Lund Poulsen, Sundhedsminister Sofie Løhde,Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary deltager. Herankommer de til stor middag. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det var rent kaos på den røde løber, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankom til den store festmiddag på det celebre hotel Al-Faisaliah i Riyadh mandag aften tæt på kl. 21.00 lokal tid.

Pressefolkene stod og ventede ved en indgang, hvor de skulle tømme lommerne for metalgenstande og gå igennem en scanner, da de pludselig blev bedt om at flytte sig.

f

»De royale kommer,« lød det fra saudiarabiske vagter.

Pressefolkene gik til side, men da Frederik og Mary nåede frem til indgangen blev de først stoppet, fordi den røde røber bulede. Derefter blev de bedt om at vende om. Det var åbenbart den forkerte indgang.

Pressefolkene fik derefter besked om at stille sig op ved en anden indgang med en rød løber. Her ventede de omkring 20 minutter før kronprinsparret dukkede op inde i salen. De var kommet ind ad en helt tredje indgang. Herefter stillede de op foran et skilt med danske logoer sammen med ministrene Troels Lund Poulsen og Sofie Løhde for at ilse på en lang række saudiarabiske notabiliteter.

f

Tidligere på aftenen stjal kronprinsesse Mary stjal showet i Prince Sultan Hall på det samme hotel, da det danske eksortfremstød i går for alvor gik i gang.
Milliarder er på spil, når danske virksomheder som Danfoss, Arla, Cowi, Grundfos, Haldor Topsøe, Henning Larsen arkitekter, Christina Watches og 36 andre gør sig til for det saudiske marked. Og kronprinsparret hjalp til med charmeoffensiven ved at besigtige hver eneste stand og få en sludder med de danske direktører og formanden for Riyadhs handelsstandsforening dr. Abdurrahman Al Zamil.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.