Græskar i massevis og udklædte børn, der beder om slik. Torsdag vidnede om, at Danmark for alvor har taget den amerikanske tradition ’Halloween’ til sig.

Og det har man tilsyneladende også i Norge. Her er kongehuset endda hoppet med på bølgen.

I hvert fald har to medlemmer af det norske kongehus valgt at lægge billeder ud på instagram i en mundering, som man normalt ikke ser de kongelige i.

Ser man godt efter, kan royale fans nok se, hvem det drejer sig om.

Det danske kronprinspar ses her sammen med den norske prinsesse Martha Louise samt det norske kronprinspar.
Det danske kronprinspar ses her sammen med den norske prinsesse Martha Louise samt det norske kronprinspar. Foto: SCANPIX SWEDEN
Vis mere

Under svedpandebåndet, de store solbriller og jakkesætter gemmer sig ingen ringere end selveste den norske kronprins Haakon.

Og ved hans side iklædt en stor pels og med håret sat i bedste 30’er stil, er hans kone, kronprinsesse Mette-Marit.

Udklædningen skal angiveligt få de to kongelige til at ligne superstjernen Gwyneth Patrow og hendes medspiller Luke Wilson i filmen «The Royal Tenenbaums» , skriver den norske avis VG.

Og det har blandt andet ført til, at superstjernen jublende har kommenteret billedet:

»JEG KAN IKKE TRO HVOR EPISK DETTE ER«, skriver hun ifølge VG i kommentarfeltet.

Gwyneth Paltrow har angiveligt kendt den norske kronprinsesse gennem en årrække. De mødtes tilbage i 2002, da kronprinsparret boede i London, hvor de studerede.

Det er den norske kronprinsesse, der selv har lagt billedet på sin Instragramprofil med teksten ’Knask eller knep’, som på norsk betyder ’slik eller ballade’, som børn jo går rundt og siger til Halloween for at få slik.

Mange danskere har dog moret sig over den norske tekst, der jo kan tolkes lidt anderledes på dansk.

Noramtl er vi vant til at se den norske kronprins Haakon og hans kronprinsesse Mette-Marit i en påklædning, der mere minder om denne.
Noramtl er vi vant til at se den norske kronprins Haakon og hans kronprinsesse Mette-Marit i en påklædning, der mere minder om denne. Foto: SCANPIX SWEDEN
Vis mere

Det har især instagrammeren Anders Hemmingsen fået at mærke.

Han har fået over 30 henvendelser fra folk, der morer sig over billedet.

»De synes, at teksten er sjov. At det hedder noget andet på norsk,« siger han til B.T.

Hvorvidt det norske kronprinspar rent faktisk tog ud og ringede på dørene og truede med ’knask eller knep’, melder historien intet om.