Det kan godt være, at din far er landets kommende konge, og det kan også godt være, at du selv en dag skal bestride titlen.

Men det betyder altså ikke, at du bare lige sådan får lov til at smutte hjem fra Herlufsholm på weekend.

Det måtte prins Christian indse, da der søndag blev løbet Royal Run i Rønne, Sønderborg, Aalborg, Odense og København.

For mens hans tre søskende – prins Vincent samt prinsesserne Josephine og Isabella – alle fik lov til at løbe i Københavns gader, måtte den kommende kronprins blive på kostskolen. Dette meldte arrangørerne ud i løbet af dagen.

Prins Vincent, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine venter på at kronprinsen kommer i mål i forbindelse med at han løber 10 km under Royal Run i København og på Frederiksberg, søndag den 12. september 2021.
Prins Vincent, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine venter på at kronprinsen kommer i mål i forbindelse med at han løber 10 km under Royal Run i København og på Frederiksberg, søndag den 12. september 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Prins Christians søskende løb sammen den såkaldte familiemile på 1,6 kilometer uden deres forældre, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som var i henholdsvis Aalborg og Sønderborg/Odense.

Og prins Vincent var ikke sen til at fylde sin storebrors løbesko ud, da han spontant besluttede sig for også at løbe fem kilometerruten i København.

Det samme gjorde hans fætter, prins Felix, som heller ikke på forhånd havde meddelt sin deltagelse i det royale løb.

Selvom prins Christian ikke fik lov til at løbe med, har han formentlig haft en fornøjelig weekend på Herlufsholm.

Ifølge skolens hjemmeside har de i hvert fald et særligt aktivitetsprogram for de weekender, hvor eleverne skal blive.

Her kan der være fælles boldspil, temacafé, fest i anledning af skolens forskellige traditioner, besøg fra venskabsskoler og lignende.

Det er allerede meddelt, at Royal Run vender tilbage næste år, så der får prins Christian mulighed for at gøre comeback.