Julegudstjenesten i Århus Domkirke, stod i familiens og børnenes tegn.

Julestemningen var høj og smilene sad løst på hele den kongelige familie, da de traditionen tro, deltog i julegudstjenesten i Århus Domkirke.

Regentparret, der allerede ankom til Marselisborg den 22. december for at holde en dejlig jul i familiens skød, smilede og vinkede til de over 100 blåfrosne mennesker der stod udenfor kirken.

Prinsesse Marie, der oplever sin første højtid som prinsesse af Danmark, ankom til kirken i vid lilla frakke med plads til de søde omstændigheder, og med et kærligt greb om prins Nikolais lille hånd. Prins Felix skuttede sig for kulden, og gik lige bag storebror, ved siden af sin far Prins Joachim, der var festklædt i lilla bukser.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary gik til gudstjeneste uden prinsesse Isabella, der på trods af sin unge alder, allerede har været til gudstjenester.

Dronningen smilede og strålede i en dejlig varm pels, med prinsgemalen ved sin side.

Læs videre nedenunder

Julen er kirkens fest
At den årlige julegudstjeneste betyder meget for Dronning Margrethe, fortalte hun til Midtjyske Medier:

- Julen er jo en kirkelig fest, først og fremmest, og så kommer alt det andet i anden række. Når vi er kommet ned og sidde i domkirken, så synes jeg også, at nu kan man virkelig tænke på, at det er jul og ikke alt det andet, der farer rundt i hovedet på en.

Efter gudstjenesten på Domkirkens hårde bænk, venter slottets veldækkede bord med varm risengrød. Og der vil blive trængsel om Dronningens smukt pyntede juletræ, når alle de royale rollinger skal samles om ’Højt fra træets grønne top’, for i kongehuset, er julen børnenes fest.