Mange gæster måtte fælde en tåre, da prins Joachim erklærede sin kærlighed til Marie under bryllupsmiddagen.

Der var ikke et øje tørt, da prins Joachim rejste sig og gav sin kærlighedserklæring til sin prinsesse. Det fortæller gæster til det kongelige bryllup i lørdags, som B.T. har talt med.

Efter portene til Schackenborg Slot var lukket, blev brylluppet en privat fest. Og her åbnede prins Joachim op i en meget personlig tale til sin nye kone.

Joachim har ordet i sin magt, og det både på fransk og dansk. For hans tale til prinsesse Marie blev naturligvis holdt på fransk. Det var det franske sprog, der førte de to sammen, da de til et jagtselskab i Danmark sad ved samme bord. Her var prinsen den eneste, som kunne tale med Marie på hendes modersmål.

At prins Joachim elsker sin Marie, og at hun er hans livs kærlighed, lagde han ikke skjul på. Faktisk var Joachims tale en så personlig kærlighedserklæring, at der ikke var et øje tørt hos de gæster, der virkelig forstod fransk. Stemningen var så intens, at alle var bevæget.

Maries far, Alain Cavallier, holdt aftenens anden tale, hvor han bevægende og ærligt fortalte, hvor glad han er for, at prins Joachim er blevet Maries mand og hans svigersøn. For Marie fortjener kun det bedste, og her har Joachim hele svigerfamiliens opbakning.

Dronning Margrethe holdt ikke tale, og det gjorde prins Henrik heller ikke. Men ved middagen på Gråsten Slot aftenen før lagde regentparret ikke skjul på, hvor glade også de er for igen at se prins Joachim lykkelig og for at få en ny svigerdatter ind i familien.

De små prinser, Nikolai og Felix, hyggede sig gevaldigt under farmands og Maries bryllupsfest. De fik lov til at være oppe længe og løb rundt og legede. De var også oppe, da der sidst på aftenen var fyrværkeri, som de syntes var rigtigt sjovt.

Festligt var det også, da Joachim fik klippet tåen ud af sin ene sok. B.T. erfarer, at den skik var temmelig overraskende for prinsesse Marie og hendes franske familie.

For selv om hun nu bliver landbokone, så gør hun sig ikke nogen forestilling om, at hun skal stoppe strømper.