En kongelig saga er slut. Schackenborg Slot skal overdrages til en nystiftet fond, der får navnet Schackenborg Fonden, og som er stiftet af prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond med Joachim og Marie som protektorer.

- Prinsesse Marie og jeg er glade for den løsning, som vi har fundet frem til med stifterne af den nye fond. Det har været en vanskelig beslutning at afhænde Schackenborg, men jeg er overbevist om, at vi med denne løsning sikrer Schackenborgs fremtid bedst muligt, udtaler Prins Joachim i en pressemeddelelse.

Her kommer det også frem, at grunden til, Joachim og Marie har valgt at flytte fra godset, er, at de gerne vil bosætte sig i København.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes det især hensynet til familien, men også at det har været svært for prinseparret at få enderne til at hænge sammen, når de både har skullet passe deres officielle pligter som kongelige og protektorer og samtidig har skullet drive det sønderjyske slot.

Men selv om parret sammen med lille prins Henrik og prinsesse Athena nu rykker teltpælene op fra det sønderjyske for good, så siger de bestemt ikke farvel til den lille by med de toppede brosten i hovedgaden. Både Joachim og Marie vil nemlig bevare deres tætte tilknytning til Møgeltønder i almindelighed og Sønderjylland i særdeleshed.