Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fattet, men tydeligt bevæget ankom prins Joachim tirsdag formiddag til Arnåen ved Tønder, hvor indvielsen af et naturgenopretnings-projekt var hans første officielle optræden efter sidste uges meddelelse om separationen fra prinsesse Alexandra.

Et stort opbud af pressefolk fulgte begivenheden, og den fattede facade viste sig hurtigt at krakelere, da en journalist fra ugebladet Se og Hør gik tæt på prinsen og spurgte:

"Er det nu slut med at drikke i samme omfang som tidligere?" Prinsen vendte sig med et ryk mod journalisten og sagde meget vredt og med tårer i øjnene: "Hvis De skal være næsvis, så er De ikke velkommen her!"

Episoden skete netop, som prins Joachim et øjeblik trådte uden for programmet for at gå direkte ned til åen. Det skete for at tilgodese de mange fotografer, der ønskede et billede af prinsen tæt på åløbet.

Inden det kom så vidt, havde prins Joachim i sin åbningstale selv valgt at komme ind på situationen omkring skilsmissen.

"Som De sikkert vil forstå, er det en meget vanskelig periode for min familie og mig selv, men det er af stor betydning for mig at kunne fortsætte med de officielle pligter og opgaver, jeg har påtaget mig. Jeg vil gerne takke for den sympati og varme, der er strømmet min familie i møde i denne svære tid. Det varmer og hjælper os mere, end De aner."

/ritzau/

Andre læser også