I gemmerne har tv-vært Jes Dorph-Petersen et helt særligt billede. Det forestiller værten selv og prins Henrik på vej ind i et kram, og, som værten selv siger, så gemmer der sig en god historie bag.

Billedet er fra april 2010 og blev taget efter den officielle gallamiddag, der markerede dronning Margrethes 70 års fødselsdag.

Jes Dorph-Petersen havde været vært på TV 2-showet, der dækkede den store gallamiddag, som netop var overstået, og han havde lige modtaget takkeord fra Dronningen, da han kom gående alene ned ad en gang. Prins Henrik kom gående i modsatte retning ned ad en trappe, og da de gik forbi hinanden, henvendte Prinsen sig til Jes Dorph-Petersen:

»Så siger han til mig: ’Det var vel nok et flot show,’ hvortil jeg laver en ordentlig brøler og siger: ’Nå, synes du det?’. Og jeg er jo ikke dus med prinsen. Men han siger: ’Vi to er vist ikke dus,’ hvorefter han holder en lille pause, og så tilføjer: ’Ikke endnu’. Så tager han fat for at give mig et kram, og jeg gør det samme, selvom jeg er lidt forvirret. Han var jo meget farverig og sprudlende, så jeg blev lidt overvældet,« fortæller tv-værten til BT.

Helt tilfældigt stod en af Jes Dorph-Petersens kollegaer og tog billedet i det øjeblik.

Prins Henrik havde ikke travlt med at komme videre, husker Jes Dorph-Petersen. De to stod og talte om musik og middagen i nogle minutter, indtil Prinsen ikke kunne trække den længere.

»Men jeg kunne mærke, at han syntes, det var hyggeligt at stå og snakke, og jeg havde en klar fornemmelse af, at han faktisk hellere ville finde to skamler og et glas rødvin og sidde og snakke, end han ville op til den formelle fest.«

Jes Dorph-Petersen og Prins Henrik efter gallamiddagen for at markere Dronningens 70 års fødselsdag. Vis mere

Voksen- og barndomsminder om Prinsen

Det er sådan, tv-værten husker Prinsen. Som en sprudlende og levende personlighed, som gerne ville være mere og andet end Dronningens ægtemand og en mand med ordner på brystet.

»Jeg har altid syntes, at det var godt, Kongehuset havde Prinsen. Han var intelligent og gik op i de finere kunstarter og vin, og jeg har ærgret mig over, at vi danskere ikke lod ham være sig selv.«

I 15 år dækkede Jes Dorph-Petersen Kongehuset for TV 2, og han så særligt frem til de begivenheder, hvor Prinsen var til stede – for han skabte god stemning og hilste altid på tv-værten, som var de gamle skolekammerater.

Men det er ikke kun i sit voksne liv, at tv-værten har fulgt Prinsens liv. Som 10-12-årig arbejdede han nemlig hos Hellerup Idrætsklub, hvor han gjorde tennisbaner klar. Tennisbaner, som Prinsen spillede på.

»Jeg  blev altid helt 'starstruck', når jeg så ham. Han var en enormt flot mand. Jeg syntes, han lignede Roger Moore som Brad Sinclair i ’De Uheldige Helte’,« mindes Jes Dorph-Petersen.

Et pænt farvel

»Da jeg vågnede i morges, sad jeg i halvanden time og så tv og tænkte. Jeg må indrømme, jeg havde en lille klump i halsen,« fortæller Jes Dorph-Petersen.

Han mener, Kongehuset ville have været væsentligt kedeligere, hvis ikke Prinsen havde været en del af det, og derfor vil han også tage ind og besøge Prinsen en af de kommende dage, hvor han vil blive lagt på castrum doloris i Christiansborg Slotskirke, inden han skal bisættes.

»Min kæreste og jeg tager ind og besøger ham som en symbolsk markering. Jeg vil gerne ind og sige pænt farvel,« siger Jes Dorph-Petersen.

Castrum doloris er latin for ’smertens leje’ eller ’sørgeforhøjning’. Det er en kongelig skik at stille en lukket ligkiste offentligt til skue på en forhøjning i nogle dage inden begravelsen flankeret af en æresvagt. Prins Henrik vil ligge således d. 17., 18. og 19. februar, inden han skal bisættes d. 20.