Bestyrelsen i Den Internationale Olympiske Komite, IOC, gav i dag Danmarks Kronprins Frederik det grønne stempel som officiel kandidat til at blive valgt ind i IOC.

Dermed ligner det en formalitet, at Kronprinsen i oktober bliver valgt ind til IOC som afløser for Kai Holm, der har været Danmarks eneste IOC-medlem siden 2002.

Kronprinsen stiller lørdag op til et eksklusivt interview med B.T., hvor han for første gang i år fortæller om sine tanker om sporten, men også om den hårde kritik og den hede debat, der var sidste år.

- Jeg føler mig godt rustet og klar til opgaven. Jeg vil godt kalde det en eksamen, og derfor har jeg brugt lang tid på at forberede mig og blive klædt på til opgaven, så stoffet nu ligger under huden. Der synes jeg, at jeg er mere end et godt stykke på vej, siger Kronprins Frederik til B.T.

Kronprinsen håber at kunne bruge IOC som en platform til at tale sine mærkesager.

Indtil nu har Frederik holdt meget lav profil med hensyn til at udtale sig om sit kandidatur, men nu bryder han tavsheden og synes klar at gå offensivt til værks. I en to timer lang samtale med B.T. fortæller han meget konkret om sine mærkesager, sine tanker og sine planer.

Når han i dagene 7.-9. Oktober skal vælges som et af IOCs nye medlemmer, kommer det til at foregå i København. IOCs session holdes i Danmark, hvor der blandt andet skal vælges værtsby for OL i 2016. Her ventes blandt andet USA's præsident Barack Obama at dukke op for at gøre reklame for Chicago som en af favoritbyerne.

Køb B.T. lørdag og læs det store interview med Kronprinsen.