Selv om det danske kongerige og det engelske ligger tæt, rent geografisk, så er det sjældent, at det engelske hof deltager i begivenheder i det danske kongehus.

Til det stort anlagte bryllup mellem den engelske prins William og Kate Middleton d. 29. april er der 40 pladser afsat til kongelige fra udlandet. Og selv om det danske kongehus nok kan regne med i hvert fald to pladser, så er det faktisk sjældent at se engelske royale til de danske begivenheder.

- Det britiske kongehus har altid skilt sig lidt ud, i og med, at den engelske dronning ikke deltager i begivenheder udenfor landets grænser. I nyere tid har den dronning Elizabeth ikke deltaget i et dansk bryllup, barnedåb eller en anden begivenhed i det danske kongehus, siger Lars Hovbakke Sørensen, kongehus-ekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet til bt.dk

B.T. har gennemgået gæstelisterne fra de sidste seks større arrangementer i det danske kongehus, og det er faktisk kun ved kronprinsparrets bryllup, at det britiske kongehus har været repræsenteret. Nemlig Prins Edward, jarl af Wessex med sin kone. Jarlen er lillebror til prins Charles og ligger, for tiden, på en syvendeplads i den engelske arvefølge.

Heller ikke til tvillingedåben torsdag d. 14. april i Holmens Kirke, skal man forvente at se noget til de engelske kongelige.

- Man har heller ikke valgt, at gøre dåben til en officiel begivenhed, lige som eksempelvis prins Christians dåb, og så vil gæstelisten også mere være præget af folk, der ikke er særligt højtstående. Der vil for eksempel nok heller ikke deltage nogen ministre fra den danske regering, siger Lars Hovbakke Sørensen til bt.dk.