Dronningen inviterer for femte gang prominente danskere til bal

Sangeren Christopher, hans kollega Mads Langer og musicalstjernen Maria Lucia er alle vant til at stå på en scene og give den gas foran masser af spændte publikummer.

Men én helt særlig indbydelse har fået de ellers cool typer til at rydde kalenderen, finde festskruddet frem og øve deres dansetrin.

De er nemlig et lille udsnit af de kendte danskere, der har fået en fornem indbydelse fra dronning Margrethe om at komme til fest på Christiansborg Slot i aften.

Dronning Margrethe og prins Henrik inviterede til såkaldt aftenselskab for kunst og kultur første gang i 1976. Sidste gang, regentparret fejrede kulturen, var i 2009, hvor også kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie deltog i festlighederne.

For at gøre sig fortjent til at være blandt de cirka 300 særligt indbudte, skal man have gjort sig bemærket inden for kunst eller kultur, og sidste gang den festlige aften fandt sted, var der også adskillige sportsudøvere, musikere og skuespillere på gæstelisten. I 2009 var blandt andre bokseren Mikkel Kessler, komikeren Casper Christensen og sangerinden Szhirley til hofbal.

Hoffet har endnu ikke offentliggjort hvilke navne, der står på årets liste, men enkelte har allerede afsløret det på sociale medier.

Ud over Christopher og Maria Lucia er også den tidligere Alphabeat-sanger Stine Bramsen på listen, ligesom løberen Sara Slott og badmintonspillerne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

»Sikke en ære at være inviteret,« skrev Bramsen begejstret på sin profil på det sociale medie Instagram.

Velkommen med ægtefælle

Er man ikke selv sportsstjerne eller udøvende kunstner, har man stadig mulighed for at deltage i festen – hvis man altså vel at mærke er kæreste med én, der er.

Alle de inviterede er nemlig velkomne med ægtefælle, hvilket den 24-årige Christopher har moret sig lidt over.

Den omsværmede sanger har nemlig endnu ikke sagt ja til sin kæreste, modellen Cecilie Haugaard. Men mon ikke hun får lov at komme til bal på slottet alligevel?

Hverken gæsteliste eller aftenens menu er blevet offentliggjort endnu, men ét er sikkert: Aftenen kommer vanen tro til at byde på dans.

»Mine les lanciers skills skal fintunes i dag,« lød det i går fra Maria Lucia Rosenberg på Instagram.

Dronningen er kendt for at nyde at danse netop les lanciers, som mange måske husker fra gymnasiet. Men i år må hun undvære sin Henrik på dansegulvet. Den pensionerede Prinsgemal deltager nemlig ikke i hustruens store fest.

Og en anden markant person har måttet melde afbud: Tennisspilleren Caroline Wozniacki delte for nyligt et billede af den flotte invitation med sine følgere på Instagram og skrev, at hun desværre er forhindret i at deltage.