Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke til at se på dronning Margrethe, at hendes mand lige har sendt rystelser gennem hele Danmark med sine kontroversielle udtalelser. Hun shopper, hygger og smiler som vanlig. Men spørgsmål svarer hun ikke på.

Mandag ankom dronning Margrethe til regentparrets vinslot i Frankrig, hvor den åbenmundede gemal har opholdt sig, siden han tog i forvejen oven på sin nylige udskrivelse fra Skejby Sygehus.

Hjemme i Danmark har alt været på den anden ende, siden prins Henrik i sidste uge i BT valgte at fortælle offentligheden, at han ikke agter at lade sig begrave sammen med sin kone i Roskilde Domkirke, og at hans hustru i øvrigt gør ham 'til en nar', som han tilføjede i ugens udgave af Se og Hør.

Men i Caïx under den franske sol ånder alt tilsyneladende fred og idyl. Efter et par dage på parrets vinslot valgte Dronningen kort før klokken 10 onsdag formiddag at forlade Château de Cayx for at tage på marked i provinsbyen Cahors, som er den nærmeste større by. Her holdes marked foran katedralen hver onsdag og lørdag - et marked der ofte har både Dronningen og Prinsen som flittige besøgende.

Foto: Jens Anton Havskov
Vis mere

Denne gang havde regenten dog efterladt sin mand hjemme på slottet og var i stedet taget af sted med sin hofdame og to PET-agenter - som i øvrigt afviste, at Dronningen ville give interviews eller svare på spørgsmål i dag.

Her brugte hun istedet den første time på at gå rundt og smage på ost og kigge på pølse med en stor fletkurv over armen.

Det trak siden op til regnvejr, og Dronningen gik i ly i det indendørs madmarked Les Halles Cahors.

Foto: Jens Anton Havskov
Vis mere

Men spørger man BTs udsendte, lader det ikke til, at monarken forsøger at krybe i ly for det stormvejr, der trækker op hjemme i Danmark.

»Hun virker afmålt, men hun smiler til dem, hun handler hos. Hun er klædt i blå nederdel og ternet skjorte og har en rød trøje om skuldrene. Hun virker meget almindelig og diskret - så diskret som man nu kan være, når der er presse til stede - men hun bevarer værdigheden,« siger BTs reporter, mens dronning Margrethe forlader hans synsfelt for at kigge på kød hos en slagter.

Hjemme i Danmark er hendes mand blevet slagtet for sine udtalelser i pressen - men han er ikke den eneste. Også Kongehusets kommunikationsafdeling hænges ud for ikke at handle og afskærme prins Henrik for den frådende presse. Han udtalelser risikerer nemlig at skade Kongehuset de næste årtier.

Samtidig spekulerer flere meningsdannere på de sociale medier i, om Prinsen mentalt er ved sin fulde fem og i stand til at tage vare på sig selv og sine udtalelser.

BTs udsendte kan dog berette om en prins, der i hvert fald fysisk er i topform. Morgenen, hvor hustruen drog på marked, begyndte således med 30 sekunders morgengymnastik på balkonen med bøj, stræk og morgenfriske udbrud fra prins Henrik.

Andre læser også