Prins William og Hertuginde Kate står sammen med deres to børn foran at skulle flytte fra deres faste hjem i Norfolk. Det betyder, at prinsen også må vinke farvel til sit job.

Det skriver Evening Standard.

Siden 2015 har den flyvende ambulance-tjeneste i East Anglian Air Ambulance haft ingen ringere end prins William ansat som helikopterpilot. Men på grund af royale forpligtelser har tronfølgeren været nødsaget til at sige sit job op, da både han selv og resten af sin familie, vender hjem til London.

Her er det meningen at prins William fremover i stigende grad skal fokusere på sine royale forpligtelser, lyder begrundelsen. Siden 2014 har William og Kate boet i Norfolk i det østlige England, men flytter nu permanent ind i en lejlighed i Kensington Palace i London, hvor de også tidligere har opholdt sig, når de har haft royale forpligtelser i hovedstaden. Flytningen sker samtidig med at parrets ældste barn, næsten fire-årige prins George, så småt står foran at skulle begynde i skole, mens lillesøsteren, prinsesse Charlotte, skal begynde i børnehave.

Tidligere har den britiske presse været efter Prins William på grund af netop hans job som helikopterpilot samt hans royale pligter. Kritikken er blandt andet gået på, at han kun arbejdede omkring 20 timer om ugen i ambulance-tjenensten samtidig med, at han ikke deltog i ret mange royale begivenheder, hvilket der tilsyneladende skal laves om på nu.

»Det har været et stort privilegie at flyve med East Anglia Air Ambulance.  Den tid, jeg har været i militæret og de erfaringer, som jeg har høstet i dette job, vil følge mig resten af livet. Jeg har fået et værdifuldt perspektiv, som vil følge mig gennem min kongelige karriere,« lyder det fra Prins William i en officiel udtalelse.