Det er ikke den mest nærliggende kunstner, dronning Margrethe har valgt til at male det portræt af hende, der blev offentliggjort ved en ceremoni på Vallø Gods syd for Køge i går.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>54-årige Michael Kvium, der har fået sit kunstneriske og kommercielle gennembrud, er mest kendt for sine billeder med forvredne legemsdele.

Og han har også en lang fortid som rebel og oprører på kunstscenen, blandt andet i performancegruppen 'Værst'. Iøvrigt sammen med Christian Lemmerz, der er kendt for, at han udstillede døde grise.

Men den stod på jakkesæt og taler, da Michael Kvium fortalte om sit arbejde med portrættet på Vallø Gods.

På billedet af dronning Margrethe har Michael Kvium, der tidligere har malet portrætter af forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen og forfatteren Villy Sørensen, valgt at understrege hendes interesse for kunsten ved at male hende med et lærred i hånden og flere pensler liggende på det grønne græs.

Personlig fremstilling

- Portrættet er noget helt særligt. Det lever op til konceptet for et godt maleri. Dronningen er gengivet i fuld figur, udtryksfuldt og med smukke dekorationer. Det er på forunderlig vis lykkedes kunstneren at frembringe et majestætisk portræt i en personlig fremstilling. Derfor kunne billedet godt hedde 'Menneske og majestæt', sagde Vallø Stifts kurator, advokat, kammerherre og baron Henrik Wedell-Wedellsborg i sin præsentationstale.

Michael Kvium frygter ikke kritik for sit portræt af dronning Margrethe. Han har tidligere sagt, at han ikke frygter andres mening om sin kunst - kun sin egen.

- Jeg frygter min egen dom. De andres kan jeg jo ikke gøre noget ved alligevel. Man må mene, hvad man vil, og man kan se, hvad man vil. Det er de vilkår, jeg arbejder under, og det er det flotteste ved kunst. Mange mennesker bliver aggressive af min kunst. De føler, at jeg gør noget ved dem. Men det gør jeg ikke. Det er dem, der gør noget ved sig selv, har Michael Kvium tidligere sagt til hjemmesiden KunstOnline.dk. om sin kunst.