Marie Cavallier og Prins Joachim under det pressemøde, hvor de afslørede forlovelsen mellem de to.
Marie Cavallier og Prins Joachim under det pressemøde, hvor de afslørede forlovelsen mellem de to. Foto: Keld Navntoft

Med brede smil sad de ved siden af hinanden i den brune sofa. Hun i hvidt, han i sort. Med sin højre hånd løftede han hendes venstre og viste ringen frem. Prins Joachim havde forlovet sig med sin Marie. Vejen dertil havde dog ikke været uden komplikationer.

Deres første møde fandt sted i Danmark nogle år før, de for godt ni år siden sad ved siden af hinanden i den brune sofa foran den danske presse. Marie var inviteret til en jagt sammen med den kæreste, hun havde på det tidspunkt. Og en af de andre deltagere var prins Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet

Det fortæller prinsesse Marie i et stort interview med Billed-Bladet i anledningen af, at hun lørdag fylder 40 år.

Han var den eneste, der kunne fransk, og de kom til at sidde ved siden af hinanden under middagen. De talte sammen hele aftenen, blandt andet om Paris, hvor Marie er fra. Men mere lå der ikke i det.

»Jeg var jo sammen med min kæreste, og han var gift. Så det var bare et hyggeligt møde,« siger hun til Billed-Bladet.

Prinsesse Marie

Forholdet var kompliceret

De næste år mødtes de tilfældigvis årligt ved forskellige sammenkomster. I 2004 blev prins Joachim separeret fra sin daværende kone. Året efter blev de skilt.

Kort efter mødte Marie og prins Joachim igen hinanden. Denne gang i Paris. Forholdet mellem dem ændrede sig, udviklede sig. Men det var også kompliceret, fortæller Marie i interviewet.

Hun følte, at hendes frihedstrang var truet. Hun var vant til at være selvstændig og gøre, hvad hun ville, når hun selv ville det. Så det var svært for hende at forestille sig, hvad det kunne blive til.

H.K.H. Prinsesse Marie

Da det begyndte at blive alvorligt mellem parret, opstod spørgsmålene: 'Er jeg klar til at blive gift? Er jeg klar til at opgive min anonymitet? Kan jeg bære det ansvar at være et medlem af kongehuset?'

'The man of my life'

Parret havde derfor en lille pause, mens overvejelserne stod på, fortæller Marie til Billed-Bladet. Men overvejelserne blev hurtigt til et 'ja'.

»Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var 'the man of my life'« siger hun til Billed-Bladet.

Nytårskur og -taffel på Amalienborg

Den 24. maj 2008 blev Marie Cavallier gift med sin prins Joachim i Møgeltønder Kirke. Den dag blev hun samtidig til H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat.

Året efter fødte hun parrets første barn. Prins Henrik Carl Joachim Alain kom til verden den født den 4. maj 2009. Deres datter, prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie, blev født den 24. januar 2012.

Billede fra i sommer af prins Joachim og prinsesse Marie med deres to børn.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.