Lyt til artiklen

Hollandsk politi har mandag hjemsendt den hollandske kronprinsesse Catharina-Amalia fra hendes nye universitet i Amsterdam.

Hjemsendelsen skyldes, at man har mistanke om, at den marokkanske mafia har haft kronprinsessen i kikkerten som muligt mål for en kidnapning.

Det skriver det hollandske medie De Telegraaf.

Den 18-årige hollandske tronfølger er derfor hjemme under politiovervågning i den royale residens Huis ten Bosch.

På dagens for hjemsendelsen var hendes forældre, kongeparret af Holland, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, i London for at overvære dronning Elizabeths begravelse.

Frygten stammer fra, at den formodede leder af den marokkanske mafia i Holland, Ridouan Taghi, som for nuværende sidder fængslet, har udvekslet breve med sin ligeledes fængslede håndlanger Mohammed B.

Her skulle de to mafiamedlemmer have delt passager fra Koranen med hinanden, hvilket myndighederne mistænker for at være kodesprog.

Det vides endnu ikke, hvor længe den hollandske kronprinsesse forventes at være hjemsendt under politibeskyttelse.

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima af Holland med deres døtre, prinsesse Ariane, prinsesse Alexia og kronprinsesse Catharina-Amalia til Kongens Dag i april 2022.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima af Holland med deres døtre, prinsesse Ariane, prinsesse Alexia og kronprinsesse Catharina-Amalia til Kongens Dag i april 2022. Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW
Vis mere

Den hollandske kronprinsesse Catharina-Amalia var kun netop startet på universitet i sidste måned.

På Amsterdam Universitet læser hun på fakultetet for Politik, Psykologi, Jura og Økonomi.

Kronprinsesse Catharina-Amalia er den ældste af det hollandske kongepars tre døtre og dermed den næste arving til tronen. Hendes søstre, prinsesse Alexia og prinsesse Ariane, er henholdsvis 17 og 15 år.

For et år siden var det den hollandske premierminister Mark Rutte, der kom under politibeskyttelse, fordi myndighederne frygtede, at han var mål for mafiagrupperingen.