Den hollandske konge Willem-Alexander (til højre) har afsløret, at han jævnligt flyver som pilot for KLM.
Den hollandske konge Willem-Alexander (til højre) har afsløret, at han jævnligt flyver som pilot for KLM.

Den hollandske konge har i årevis haft et hemmeligt bijob som pilot hos flyselskabet KLM.

»Velkommen om bord hos KLM. Det er Deres kaptajn - eller rettere sagt - Deres konge, der taler.«

Sådan kunne det godt lyde, når du flyver med hollandske KLM, hvor du kan være heldig at få en meget fornem kaptajn. To gange om måneden sidder den hollandske konge, Willem-Alexander, nemlig i cockpittet.

I et interview med avisen De Telegraaf afslører kongen, at han de seneste 21 år fast har fløjet som andenpilot for det nationale luftfartsselskab. Kongen flyver på regionale ruter i selskabets datterselskab Cityhopper, som opererer på ruter mellem europæiske storbyer.

NETHERLANDS-ROYAL

Indtil nu har passagerne dog ikke haft den mindste anelse om, at der var en royal bag ropinden. Selv om det har været velkendt, at Kongen er glad for at flyve, har hans bijob indtil nu været hemmelig.

Kongen beskriver selv sin bibeskæftigelse som en hobby, som hjælper ham med at koble af fra livet som kongelig.

»For mig er det vigtigste, at jeg har en hobby, som jeg bliver nødt til at koncentrere mig fuldstændig om. Du har et fly, passagerer og en besætning. Du har ansvar for det. Du kan ikke tage dine problemer fra landjorden med dig i luften. Du kan i et kort øjeblik koble af og koncentrere dig om noget andet. Det er den største afslapning for mig,« siger kongen til De Telegraaf ifølge New York Times.

NETHERLANDS ROYALTY

KLM Cityhoppper har planer om at udfase flåden af Fokker 70, som er det fly, kongen normalt flyver. Derfor har han planer om at efteruddanne sig, så han kan flyve Boeing 737 i stedet.

Kongen fortæller iøvrigt, at han sjældent bliver genkendt, når han er på job. Især ikke efter nye strenge sikkerhedskrav efter terrorangrebet 11. september 2001, som hindrer adgangen til cockpittet.

Hollandske medier spekulerer i, at kongen har valgt at afsløre sit hemmelige liv nu, fordi han har været udsat for voldsom kritik efter, at han sidste år fløj med Emirates Airlines på et besøg i Australien og New Zealand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.