Lige nu er dronning Beatrix i gang med at udføre en af sine absolut sidste gerninger som dronning, inden hun overlader tronen til sin ældste søn, Willem-Alexander, og hans hustru, Maxima.

Selve tronskiftet foregår helt udramatisk og Dronningen har sin søn og svigerdatter ved sin side. At det også er en velovervejet og gennemtænkt beslutning, kan man tydeligt se på de tres smilende ansigter.

Udenfor det kongelige slot i Amsterdam, hvor Beatrix overlader tronen til ældste sønnen, er slotspladsen nærmest orangefarvet.

Nu har dronning Beatrix underskrevet sin abdikation og har formelt overladt tronen til Willem-Alexander og Maxima.

Se videoen: Her bliver den nye konge hyldet

På mobil? Se klippet her

Og lige nu venter alle på at se det nye kongepar træde ud på balkonen og blive hyldet af det hollandske folk, der er mødt talstærkt op i Amsterdam.

Heldigvis er den hollandske vejrudsigt for i dag sat på godt vejr. Dét og så de mange mange blomsterdekorationer, der pryder byen, er med til at gøre dagen endnu mere festlig.

Det nye kongepars tre små døtre, Amalia ni år, Alexia syv år og Ariane seks år, har ens solgule kjoler på og hårbøjler med gule blomster i.

Småpigerne er meget populære i den hollandske befolkning. Og de vil også komme ud på den kongelige balkon og vinke ned til den enorme, orange masse på slotspladsen.

Nu er det nye kongepar og den nye kongelige højhed, prinsesse Beatrix, trådt ud på balkonen. Beatrix introducerer sin søn, som kong Wilhelm-Alexander. Der holder en kort tale.

Se videoen: Her bliver den nye konge hyldet

På mobil? Se klippet her

Jublen over de rørende ord vil ingen ende tage. Og tårerne står da også i øjnene på Beatrix, mens Maxima knuger hendes hånd.

Kære mor, i dag har du frasagt dig tronen, efter 33 dejlige og frodige gode år. Vi er dig utroligt taknemmelige. På dronningens vegne vil jeg sige tak til jer alle for jeres støtte og tillid. Mange tak. 

De tre begyndte med at synge for i den hollandske nationalmelodi. Men ved de sidste linjer, måtte Beatrix give fortabt overfor de stærke følelser, der tydeligt overmandede hende.

Nu er Beatrix helt trådt tilbage. Hun har overladt den kongelige balkon til det nye kongepar og deres tre småpiger, der vinker om kap til den jublende orange masse.

Den massive hyldest, som Willem-Alexander og Maxima bliver mødt med, går direkte ind i tårerkanalerne på den nye konge, der tydeligvis er meget rørt over den varme modtagelse.

Her er den Hollandske royale families stamtræ.  Se det på mobilen her.