Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er kun 14 år, men det betyder ikke, at prins Nikolai ikke allerede nu kan træffe store beslutninger på egen hånd. Det er nemlig prinsen selv, der har valgt Herlufsholm.

Det fortæller hoffets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby, til BT. Hun fortæller endvidere, at prinsen kun har mødt opbakning fra sine forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra.

- Prins Nikolais forældre synes, det er en god idé at prøve kostskolelivet, før han skal vælge gymnasium. Og ved at tage sin 10. klasse på Herlufsholm Skole får han nu mulighed for at prøve, hvordan det er at bo på en kostskole, siger Lene Balleby og tilføjer, at prins Nikolai endnu ikke har taget stilling til, om han også vil tage sin gymnasieuddannelse på skolen.

Valget af Herlufsholm Skole passer som fod i hose for kongehuset, mener kongehusekspert, historiker og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen.

Eksklusivt

Med valget lægger den 14-årige prins Nikolai sig i fin forlængelse af det billede, hans far, prins Joachim, forsøger at tegne af sin familie. Nemlig en familie, der er noget ’eksklusivt’ og ’særligt’.

- Herlufsholm er en kostskole, der har en helt speciel status. Og ved at vælge netop dén skole, signalerer man, at man er noget særligt. På den måde passer skolevalget meget godt til kongehuset, når man samtidig ser, at kronprinsparret sender nogle andre signaler ved at sende deres børn i ganske almindelige folkeskoler, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Netop forskelligheden i prins Joachim og kronprins Frederiks måde at ’drive familie på’ er en styrke ved kongehuset, mener Lars Hovbakke Sørensen.

Smart valg

- Det er en smart strategi både at dyrke det eksklusive og særlige, som prins Joachims gren af familien gør, og så det almindelige og jordnære som kronprins Frederik står for. På den måde appellerer man bredt i befolkningen og sørger for, at man ikke opfattes hverken som for snobbet eller som for almindelig, siger han.

Prins Nikolai er disse uger i færd med at afslutte 9. klasse på Krebs’ Skole, som er en privatskole, der ligger på Østerbro i København.

På samme skole går også prins Nikolais lillebror, prins Felix. Prins Christian og prinsesse Isabella går derimod begge på folkeskolen Tranegårdskolen i Hellerup.