Et kreativt te-firma er blevet irettesat af Hofmarskallatet for at have misbrugt kronprinsesse Mary i markedsføringsøjemed, skriver B.T. fredag.

En simpel teblanding med blandt andet lakridsrod og solsikkeblomster bliver i talrige specialforretninger landet over og fra visse apoteker solgt under betegnelsen »Prinsesse Mary's Te«.

Det synes hoffet, som holder et vågent øje med handlende, som forsøger at slå plat og tjene kroner på de kongeliges popularitet, aldeles ikke om. Kort før jul ringede Hofmarskallatet til firmaet Te Specialisten i Greve og bad dem stoppe den ureglementerede anvendelse af kronprinsesse Marys navn.

»Det er ikke ofte, vi har den slags sager, men af og til er der enkelte, der formentlig af venlighed og måske også en tro på, at det kan hjælpe dem i egen markedsføring, kommer til at anvende kongelige navne til forskellige produkter. Men det kan man jo ikke,« fastslår kontorchef i hoffets kabinetssekretariat, Bjarne Grønfeld, i B.T.

Te-firmaets daglige leder, H.C. Jepsen, siger:

»Vi var simpelt hen ikke klar over, at man ikke måtte bruge prinsessens navn på den måde. Det var Hofmarskallatet så venlig at gøre os opmærksom på, og det retter vi os naturligvis efter lige med det samme. Vi har dog fået lov til at lade de varer, der allerede er ude i butikkerne, stå. Fremover kommer teen blot til at hedde »Marys te«,« tilføjer H.C. Jepsen.

Også den lille prinsesse Isabella nåede firmaet at opkalde en teblanding efter, inden hoffet havde fået nok. Fremover hedder denne te blot Isabellas Te.