Han blev født som prins, kunne være endt som Danmarks konge, men må nu nøjes med titlen som greve.

Men selv om grev Ingolf mistede tronen, kan han i hvert fald overgå sin kusine, Dronningen, på et punkt – nemlig antallet af navne. Måske er han endda Danmarksmester i antallet af navne. Det har B.T. i anledning af grevens 80-årsfødselsdag forsøgt at finde frem til. Måske kan du hjælpe?

Grev Ingolf har nemlig hele ti navne. Hans fulde navn er: Ingolf Christian Frederik Knud Harald Gorm Gustav Viggo Valdemar Aage.

Dermed slår han Dronningen med mange længder. Dronning Margrethe samt hendes børn og børnebørn har alle kun fire navne.

En lille prins Ingolf på Sorgenfri slot.
En lille prins Ingolf på Sorgenfri slot. Foto: Vittus Nielsen
Vis mere

Indtil 2018 var greven med sikkerhed ikke den eneste med ti navne. Hans søster, prinsesse Elisabeth, havde nemlig også ti navne. Men hun gik bort i juni 2018.

Også grev Ingolfs yngre bror, grev Christian, havde ti navne, men han døde i 2013.

Grev Ingolf griner lidt, da B.T. spørger ind til de mange navne:

»Ja, jeg har ti navne,« ler han og tilføjer:

Har grev Ingolf Danmarksrekorden i antallet af fornavne? Greven har ti fornavne.  
Har grev Ingolf Danmarksrekorden i antallet af fornavne? Greven har ti fornavne.   Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det var noget, som min far, han bestemte.«

Ifølge greven er han opkaldt efter tidligere konger fra både Danmark og Norge.

B.T. har forsøgt at finde frem til, om den kendte greve virkelig er indehaver af Danmarksrekorden i flest navne eller i det længste samlede fornavn.

Hos Danmarks Statistik kan de ikke hjælpe, da de ikke registrerer navne på den måde. I stedet sendte de os videre til CPR-registret.

Grev Ingolf er kun to måneder ældre end dronning Margrethe. Her ses kong Christian X med prins Ingolf til venstre og prinsesse Margrethe til højre. Ved siden af står grev Ingolf storesøster, prinsesse Elisabeth.
Grev Ingolf er kun to måneder ældre end dronning Margrethe. Her ses kong Christian X med prins Ingolf til venstre og prinsesse Margrethe til højre. Ved siden af står grev Ingolf storesøster, prinsesse Elisabeth. Foto: ukendt
Vis mere

Cpr-registret hører ind under Social- og Indenrigsministeriet. Desværre gav det heller ingen bonus.

Ifølge Social- og Indenrigsministeriet blive navne nemlig kun registreret i CPR-registret i det omfang, det er teknisk muligt, og systemet kan højst rumme fornavne på maksimalt 50 enheder, samtlige mellemnavne inden for i alt 40 enheder, og samtlige efternavne inden for i alt 40 enheder.

»Det er således ikke på baggrund af CPR muligt med sikkerhed at udlede, hvor langt Danmarks længste navn er,« lød svaret fra ministeriet, der henviste videre til Ankestyrelsen.

B.T. har efterfølgende været i kontakt med både Kirkeministeriet, Ankestyrelsen samt Famileretshuset – dog uden at blive klogere på, hvem der har Danmarks længste navn.

Så B.T. har brug for hjælp. Kender du en, der har flere navne end grev Ingolf, så skriv gerne til B.T.s journalist Silla Bakalus på silb@bt.dk