Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke et særsyn, at de kongelige omgiver sig med adelige, velhavere og erhvervslivets spidser. Det er da også i de kredse, at den nye bestyrelse for Schackenborg Fonden, der har købt Schackenborg Slot for 100 millioner kroner af Prins Joachim, er fundet.

Papirer fra Erhvervsstyrelsen,som BT fredag har fået aktindsigt i viser, at bestyrelsen i Schackenborg Fonden tegnes af direktører, en hofjægermester samt advokaten, kammerherren og adelsmanden Henrik Wedell-Wedellsborg, der har titel af baron.

Særligt sidstnævnte har nære bånd til den kongelige familie. Han er partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, hvor han fungerer som rådgiver for danske og internationale virksomheder. Ifølge advokatfirmaets hjemmeside er Henrik Wedell-Wedellsborg juridisk rådgiver for Dronningen og den kongelige familie, ligesom han er kammerherre for Dronningen.

Derfor er det også ham, den kongelige familie ofte har vendt sig mod, når der skal findes bestyrelsesmedlemmer til de kongelige fonde. Han har blandt andet været involveret i bestyrelsesarbejdet Mary Fonden, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond samt H.H. Prins Nikolais og H.H. Prins Felix' Fond, og var derfor et naturligt valg til bestyrelsen i den nyoprettede Schackenborg Fonden.

Valget af Henrik Wedell-Wedellsborg til bestyrelsen vidner om, hvor tætte bånd Prins Joachim bevarer til Schackenborg Slot, selvom han har valgt at sælge det for at flytte til København med sin familie.

Baronen er dog ikke den eneste af kongehusets venner, der har fået plads i fondens bestyrelse. Også hofjægermester og godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing, der ejer Tirsbæk Gods ved Vejle, er blevet en del af fondsbestyrelsen. Han har bånd til familien Kirk, der ejer

Den fem mand store bestyrelse er sammensat af de tre fonde med bånd til de tre jyske erhvervssucceser Lego, Danfoss og Ecco, der har skudt kapital i Schackenborg Fonden, samt Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Ecco har fået erhvervskvinden Gerd Vibeke Rahbek-Clemmensen, som er administrerende direktør i Ecco Holding, indsat i bestyrelsen, mens Danfoss-manden Per Have har fået stolen for enden af bordet og titlen som bestyrelsesformand. Han er til daglig direktør i Bitten og Mads Clausens Fond, der sidder på størstedelen af aktierne i Danfoss.

Bestyrelsens sidste medlem er Tivoli-direktør Lars Liebst, der kan trække på mangeårig erfaring med at gøre den gamle forlystelsespark til danskernes foretrukne attraktion. Den erfaring kan fonden trække på, når de skal arbejde på fortsat at trække turister til den sønderjyske landsby Møgeltønder, hvor Schackenborg Slot ligger, når nu de kongelige er flyttet fra byen.

Andre læser også