I det kongelige hjem på Emiliekildevej i Klampenborg forsøger man også at undgå madspild. Blandt andet ved at lille prins Henrik og prinsesse Athena skal spise op.
Det fortalte prinsesse Marie, da hun sammen med fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) mandag åbnede WeFood, Folkekirkens Nødhjælps første forretning, som sælger overskudsmad.
Dannebrog smældede fornøjet i februarvinden foran WeFood, Danmarks første forretning, der udelukkende sælger overskudsmad. Indenfor var begejstringen for den nye butik på Amagerbrogade og dens koncept lige så fornøjet, som Dannebrog var udenfor.
Artiklen fortsætter under billedet.
For prinsesse Marie, der er protektor for Folkekirkens Nødhjælp, kastede nemlig kongelig glans over den officielle åbning, mens ’Folkeklubben’ sørgede for det folkelige islæt. Og det er der brug for. For hvert år bliver der smidt mere end 700.000 tons mad ud i Danmark, som koster danskerne over 11.6 mia. kroner. Derfor ligger det også prinsesse Marie meget på sinde at undgå madspild.
Så når Marie og Joachim samles med børnene hjemme ved spisebordet på Emiliekildevej, forsøger de at undgå, at skraldespanden kommer til at bugne af overskudsmad.
Artiklen fortsætter under billedet.
»Vi prøver virkelig at undgå madspild. Vi køber ind med fornuft, spiser op og prøver at købe ind, når køleskabet er tomt,« fortalte Prinsessen ved åbningen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Og på spørgsmålet om, hun taler med sine børn om, hvordan man undgår at smide mad ud, lød det prompte:
»Ja, selvfølgelig. De skal spise op. Det hele. Det forstår de godt, fordi de ved fra mine rejser, at der er mange børn (og voksne) der sulter i verden«, lød det fra prinsessen, der sagtens kunne finde på at købe ind i WeFood, fordi varerne er gode og ikke har overskredet sidste salgsdato.