Like? Kronprins Frederik skriver - måske - statusopdateringer fra en anonym profil på Facebook.
Like? Kronprins Frederik skriver - måske - statusopdateringer fra en anonym profil på Facebook. Foto: Marie Hald

Er Jens Peter Hansen kronprins Frederik på det sociale netværk

Jens Peter Hansen. Hans navn kunne ikke lyde mere anonymt. Eller mere dansk. Han har ikke noget billede på sin Facebookprofil.

Han er totalt anonym. Men vennekredsen på hans facebookprofil er alt andet end anonym.

Kigger man nærmere, tegner der sig et mønster. Alt tyder på, at det er

Kronprins Frederik
. Han har læst på Aarhus Universtitet. Det har Frede også. Indtil videre er der kun 21 venner.

Blandt vennerne finder vi Frederiks nære ven siden tiden i Frømandskorpset, Jeppe Handwerk, Marys nære veninde, privatsekretær og rådgiver Caroline Heering, Marys gode ven og stylist Søren Hedegaard - gift med Linje 3’s Preben Kristensen.

Nærstuderer man Jens Peter Hansens vennegruppe opdager man, at han er ekspert i Australien. Kronprinssese Marys fødeland.

Med til Isabellas dåb

På veninden Ida von Buchwalds profil finder man en mailkorrespondance mellem »Jens Peter« og Ida von Buchwald, som har deltaget i samtlige Frederik og Marýs officielle fester. Senest prinsesse Isabellas dåb.

'Brisbane', skriver Ida Buchwald på sin åbne profil.

- Er det ikke også en fordel at være dansker..:-), spørger Jens Peter.

- Jo, vi er ihvert fald populære hernede :) Nyder det! Sig endelig til hvis der er noget vi bare SKAL se her! Knus, skriver von Bucwald tilbage til Jens Peter.

Jens Peter har ikke kommenteret yderligere og har ikke »synes godt om« noget.

Hazel Cunningham

Blandt andre venner på Jens Peters profil finder man Kronprinsens barndomsven Holger Foss, og de tre søskende Ida, Andreas og Anna Buchwald, som er blandt de nære venner. Henrik Olsen kender kronprinsen via sit venskab med grev Ditlev Ahlefeldt-Laurvig. Jesper Riise var gast for Kronprinsen i 2009.

- Jens Peter Hansen er jo et helt almindeligt dansk navn, siger den royale ekspert Trine Willemann, som finder facebookprofilen påfaldende.

- Hvis Jens Peter Hansen er medlem af det danske Kongehus, så er det på tide, at de royale begynder at interessere sig for de sociale medier. Det norske kongehus er på twitter og facebook. Det engelske hof har oprettet et site med alt om det kommende bryllup mellem William og Kate. Der sker ikke så meget her i landet, det er ligesom om det danske kongehus sover, siger den royale ekspert Trine Villemann, der har skrevet flere bøger om det danske kongehus.

Kronprins Frederik har ved flere lejligheder brugt almindelige danske navne.

Kronprins Frederik kaldte sig Frederik Henriksen, da han læste på Harvard,

En kilde med anonym kendskab til det danske kongehus siger til B.T.:

'En privat sag'

- Måske kalder kongefamilien sig Hansen for sjov skyld internt. Dronningen har ved lejligheder, hvor hun ønskede at være anonym, kaldt sig Marie Hansen. Kronprinsen har mere end én gang kaldt sig Hansen ved festlige lejligheder ude i byen. Bl.a. i forbindelse med koncerter, siger kilden.

Hoffets pressechef Lene Balleby vendte i aftes ikke tilbage på B.T.s henvendelse. Ingen af de nævnte vendte i aftes tilbage på B.T.s opkald. To siger samstemmende - 'min facebookprofil er en privat sag'.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.