Selvom kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ligner hinanden på mange måder, er der alligevel nogle forskelle. B.T. har udpeget prinsessernes forskelle med hjælp fra eksperterne.

Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ligner hinanden som to dråber vand - og de har også skræmmende mange fællestræk i deres liv. Men alligevel er der væsentlige forskelle ved de to danske royale.

Blandt andet på modeområdet, er der meget lidt lighed. 

- Det er det klassiske med rene linjer, der kendetegner Mary, mens prinsesse Marie altid er mere afslappet i jeans, fortæller Chris Pedersen, redaktionschef på modemagasinet Cover.

Chris Pedersen forklarer, at Mary er klassisk kronprinsesse-stil og holder på de klassiske former for etikette, mens Danmarks prinsesse Marie er en chik storby-kvinde med en cool og moderne stil.

At kronprinsessen går mere op i at holde den forventede, klassiske mode-etikette ved lige, er der en bestemt grund til, ifølge royale ekspert Lars Hovbakke Sørensen.

- Mary har en fremtrædende rolle, som er meget vigtig, siger han og tilføjer, at det forpligter at være Danmarks kommende dronning.

- Hun skal vise, at hun er tronen værdig, siger han. 

Anderledes ser det ud for Marie.

- Marie skal ikke bevise noget, og derfor kan hun tillade sig at være lidt mere tilbagelænet i sit tøj, siger Chris Pedersen.

CIFF2012

De fleste danskere synes, at Mary og Marie er skræmmende ens. Men det er de, ifølge Lars Hovbakke Sørensen, ikke.

Hvorfor vi tror det, er der en god grund til. Modsat de fleste andre prinsesser i Europa kommer både Mary og Marie fra andre lande.

- Netop fordi de begge kommer udefra, har vi danskere ingen relation til dem fra før, de kom til Danmark og blev royale. Derfor opfatter vi dem som værende ret ens, fortæller den royale ekspert.

Men det er ikke kun en ulempe.

- Fordi vi kun identificerer dem som royale, kan de hæve sig over danskerne til det kongelige niveau, afslutter Lars Hovbakke Sørensen.