Martin Jørgensen, grevinde Alexandras mand, har forsøgt sig med flere firmaer i forretningsverdenen.

Oprindeligt er han uddannet reklamefotograf hos Jacob Mydt-skov, og det er da også i det gebet, at grevinde Alexandras mand huserer i dag. Men Martin Jørgensen har også prøvet kræfter med netmagasinbranchen og cykelbranchen i samarbejde med it-manden Torben Aagaard, der har flere konkurser bag sig.

Det er gået op og ned i 36-årige Martin Jørgensens erhvervskarriere, siden han blev færdig med sin uddannelse som reklamefotograf i 1993 og holdt op med at arbejde for sin far, Jørgen Jørgensen. Faderen driver JJ Film, som har lavet adskillige dokumentarudsendelser om kongehuset.

I dag driver Martin Jørgensen sit ejet firma, reklamebureauet Two Plus, sammen med sin bror. Ifølge Martin Jørgensens oplysninger til BT laver firmaet reklame i Danmark og i udlandet.

- Jeg laver logoer, marketing, branding, alt klassisk reklame. Vi - min bror og jeg - laver dokumentarfilm og reklamefilm. Det er min bror, der står for alt film, fortæller Martin Jørgensen og tilføjer, at det går fint for firmaet.

Bestyrelsesposter

Derudover er Martin Jørgensen ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen bestyrelsesmedlem i Kids for Kids Fonden og i Go Bike International A/S. Sidstnævnte firma er ejet af Torben Aagaard, som Martin Jørgensen har kørt parløb med i erhvervslivet siden begyndelsen af 00erne. De to har sammen stiftet flere firmaer, blandt andet Softwarefabrikken A/S, der først hed Netinnovation A/S, og Bureauet 2012 A/S, der tidligere hed Red Star Alliance A/S. I dag er begge firmaer gået konkurs.

Martin Jørgensen har tidligere udtalt, at han intet har haft med konkurserne i de to firmaer at gøre, fordi han trak sig ud af begge firmaer nogle måneder før, konkursen var en realitet.

Arbejder du stadig sammen med Torben Aagaard?

- Nej, ikke aktivt. Jeg er stadig involveret i Go Bike, som jeg var med til at starte op, hvor jeg var med på idéplanet sammen med Torben, for at finde ud af, hvordan cyklerne skulle se ud, hvem der kunne bruge dem, hvordan brugerfladen var og den slags ting. Men jeg er ikke aktiv i firmaet mere. Overhovedet. Jeg har en lillebitte andel af firmaet, fortæller Martin Jørgensen til BT og bekræfter, at han er en slags sleepingpartner i Go Bike International A/S.

Go Bike står bag de kommende bycykler, der i samarbejde med DSB, København og Frederiksberg kommuner, skulle have været på gaderne for flere måneder siden.

Smart og hurtig forretningsmand

Torben Aagaard er i forretningsverdenen kendt for sin smartness og mange hurtige forretninger. Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har han flere konkurser bag sig. Han er blevet beskyldt for at ville give insiderviden om et it-firma, som han kort efter overtog posten som formand for bestyrelsen for, videre. Og så har Torben Aagaard haft inviteret to it-chefer i DSB på en rejse til Thailand betalt af firmaet Netmore A/S, som han på det tidspunkt var medejer af. Problemet med rejsen var, at Netmore havde et tæt samarbejde med DSB. Derfor var de to it-chefers rejse i strid med DSBs regler for, hvad man må modtage af gaver udefra.

Samarbejde med Remee

Foruden de nævnte erhvervseventyr har Martin Jørgensen for fem år siden forsøgt sig i netmagasinbranchen sammen med popproduceren Remee. Det var med de to netmagasiner Remee&Friends og thaimonkeymag.com, hvor Martin Jørgensen skulle levere billeder og artikler om sig selv og andre kendte til de to sites. Men succesen udeblev. Ingen af de to netmagasiner kom nogensinde til at give overskud og blev lukket allerede et års tid efter lanceringen i 2009.