Fristaden i København fik søndag royalt besøg af Prinsgemalen med følge.

Det var ikke en af gravhundene, men derimod blot Prins Henrik selv, der skulle luftes, da han søndag eftermiddag besøgte fristaden Christiania.

En anden besøgende, Emil Olieu, spottede Prins Henrik og fik et billede af ham sammen med et par andre gæster.

- Han kom bare gående stille og roligt, og så nævnte en af mine venner, at det da var Prins Henrik, der gik der. Først tænkte jeg, at det ikke kunne være rigtigt, men den var god nok, så jeg tog et billede af ham sammen med en af mine venner og en anden gæst, fortæller Emil Olieu til BT.Prins Henrik var i selskab med fire udenlandske gæster, hvoraf den ene muligvis var en af hans nevøer, samt en vagt. Gruppen besøgte blandt andet Christianias malerværksted og kvindesmedjen.

- Folk kiggede da efter ham, men han kunne sagtens gå i fred. På et tidspunkt var han dog ved at glide på noget is, så nogen fra Den Grønne Hal – en slags Silvan – gav ham nogle pigge, han kunne have under sine sko, siger Emil Olieu.Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræfter, at Prins Henrik besøgte Christiania i et privat og spontant ærinde. Ifølge Lene Balleby er det første gang, Prins Henrik besøger fristaden.

Selvom besøget altså var Prinsgemalens første, så har han tidligere udtalt sig om Christiania. Det skete ved en middag i Shanghai sidste forår, hvor han fik overrakt en af Christianias folkeaktier af ambassadør Timothy Jacob Jensen.

- Det er et lille anarkistisk samfund midt i København – men de er royalister. Christiania var for revolutionen, men ikke imod monarkiet, sagde Prins Henrik under middagen ifølge Se & Hør.