Arkivfoto
Arkivfoto Foto: POOL

Rygterne svirrer i Storbritannien, efter dronning Elizabeth har indkaldt sine ansatte til et hemmeligt møde i ellevte time, som end ikke de inviterede angiveligt ved, hvad handler om.

Det skriver flere udenlandske medier.

Ifølge Daily Mail finder mødet sted i London torsdag morgen, men først onsdag aften blev de involverede parter kontaktet. Det gælder de ansatte ved hoffet på Buckingham Palace, men også Windsor Castle og Sandringham samt så langt som Balmoral i Scotland.

Daily Mail skriver, at selv dronningens nærmeste ansatte er uvidende om, hvad der kommer til at foregå på mødet, hvilket har fået rygterne til at svirre om, at der vil komme en vigtig udmelding om Dronningen selv eller hendes mand, prins Philip, hertugen af Edinburgh.

BRITAIN-ROYALS

»Selvom der tit indkaldes til møder for hele hoffet, så er omstændighederne om denne indkaldelse, som er foregået i ellevte time, ganske usædvanlig og indikerer, at der er noget stort under opsejling,« siger en unavngiven kilde i hoffet til Daily Mail og tilføjer:

»I øjeblikket er det kun dem, der er allertættest på hende, der ved, hvad i alverden det her handler om.«

Dronning Elizabeth er netop vendt hjem til Buckingham Palace efter sin påskeferie på Windsor Castle. Hun fyldte 91 sidste måned, mens hendes mand snart runder 96.

BRITAIN-ROYALS-COMMONWEALTH

Der spekuleres derfor i, at Dronningen vil annoncere sin abdikation eller lave en udmelding lig den danske dronnings under nytårstalen 2015, hvor det blev annonceret, at prins Henrik 'droslede ned' og gik på pension.

Dronning Elizabeth har selv givet afkald på flere af sine hundredvis af officielle pligter de seneste år og givet dem videre til yngre medlemmer af det britiske kongehus. Men lige som sin danske kollega har hun tidligere meldt ud, at hun vil tjene sit land, så længe hun lever.

Buckingham Palace har ikke ønsket at kommentere historien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.