De lange, mørke lokker var blevet 'tæmmet' lidt og nåede kun kravekanten på prins Nikolais smokingjakke. Men ellers lignede Nikolai dét, han er nu, da han ankom til sin fødselsdag, der blev holdt ombord på Dannebrog. En 18-årig mand med livet liggende åbent foran sig.

Inde på kongeskibet ventede farmor og grand-papa på at fejre deres ældste barnebarn, som i går fyldte 18 år. Ombord på Dannebrog var også kronprinsesse Mary og de fire børn, Christian, Isabella, Jospehine og Vincent, mens Nikolai må undvære sin onkel. Kronprins Frederik er optaget af møder med IOC i Sydkorea.

Men inden Nikolai og hans stolte forældre kunne gå ombord, svarerede de beredvilligt på spørgsmål fra pressen. Her kom det frem, at selv om prins Joachim var ved at revne af stolthed over sin store dreng, markerede sønnens 18 års fødselsdag også årenes gang for faderen.

Prins Nikolai med Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Felix, prins Henrik, prinsesse Athena og grevinde Alexandra (Foto: Martin Sylvest/Scanpix)
Prins Nikolai med Prins Joachim, prinsesse Marie, prins Felix, prins Henrik, prinsesse Athena og grevinde Alexandra (Foto: Martin Sylvest/Scanpix) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

På spørgsmålet om, hvordan det er at være far til en ung mand, tog prins Joachim en dyb indånding, før han med et glimt i øjet svarede:

»Nu er han gået fra barn til voksen, mens jeg er gået fra midaldrende til gammel«.

Gammel eller ej, så ved Joachim godt, hvad de fleste drenge inderligt drømmer om at få i gave på deres 18 års fødselsdag. Især hvis de, som Nikolai, har erhvervet sig et kørekort. Da han blev spurgt om, hvad han havde givet sønnen i gave, lød det lidt hemmeligsfuldt:

»Han har fået fire hjul og alt det andet, som hænger på«.

Men selv om Nikolai har fået en stor drøm opfyldt, så var der også lagt op til, at hans 18 års fødselsdag skulle fejres i stor stil. Derfor kom han heller ikke kørende i sin gave, afslørede hans far.

»Der skal være plads til også at blive fejret.«

Prins Nikolai med sin stolte mor grevinde Alexandra (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017)
Prins Nikolai med sin stolte mor grevinde Alexandra (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Dernæst ankom Nikolai sammen med sin mor, grevinde Alexandra og sin lillebror prins Felix. Også Nikolai svarede beredvilligt på pressens spørgsmål. Blandt andet at han helt bestemt havde fået en gave i dag, som han var meget glad for. Han afslørede også, at hans nye bil var en mørkegrå Renault Twingo. Der selvfølgelig var blevet prøvekørt.

»Og ja, bekræftede Nikolai glad, den kører godt«.

Som mange andre forældre, hvis børn fylder 18 år, har prins Joachim også taget snakken med sin ældste søn om fremtiden. Og hvilke muligheder der venter. Her tyder meget på, at han nok ikke går i sin fars fodspor. Men snarer i hans hjulspor.

For da Nikolai blev spurgt, om han stadig var i tvivl, om han skulle være landmand eller racerkører, som han havde været som ni-årig, smilede fødselaren bredt og svarede racerkører.

H.H. prins Nikolais 18 års fødselsdagsfest.
H.H. prins Nikolais 18 års fødselsdagsfest. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Men selv om Nikolai måske har lige så meget benzin i blodet, som sin far, har han endnu ikke fået en racerlicens. For der er andre vigtigere ting at koncentre sig om for den unge prins, der går i 3. G. på Herlufsholm Kostskole. Nemlig at han får sat en 'ordentligt hue' på hovedet til næste sommer.

Og så brød forsamlingen spontant ud i 'Happy Birthday' til ære for Nikolai, der lidt genert tog imod hyldesten. Og derefter som den første gik op ad lejderen ombord på Dannebrog, mens Joachim dannede bagtrop efter Alexandra og prinsesse Marie.

I anledning af H.H. prins Nikolais 18 års fødselsdag holder H.M. Dronningen kl.19.00 mandag d. 28. august 2017 middag på Kongeskibet Dannebrog der ligger til kaj ved Amaliehaven. deltagerne er den kongelige familie - blandt andre Prins Henrik, Dronning Margrethe, Prins Joachim, prinsesse Marie, Prinsesse Mary og H.E. Grevinden af Frederiksborg m.fl.
I anledning af H.H. prins Nikolais 18 års fødselsdag holder H.M. Dronningen kl.19.00 mandag d. 28. august 2017 middag på Kongeskibet Dannebrog der ligger til kaj ved Amaliehaven. deltagerne er den kongelige familie - blandt andre Prins Henrik, Dronning Margrethe, Prins Joachim, prinsesse Marie, Prinsesse Mary og H.E. Grevinden af Frederiksborg m.fl. Foto: Martin Sylvest
Vis mere