Lørdag eftermiddag fik Victoria sin drømmeprins – iført sin drømmekjole.

Foran 1250 gæster og millioner af tv-seere blev kronprinsesseparret viet i Storkyrkan i Stockholm.

Og mens Prins Daniel var i klassisk kjole og hvidt, havde Victoria fået designet sin drømmekjole.

Foran et spejl på slottet har den 32-årige svenske kronprinsesse og favorit designeren Pär Engsheden i fællesskab kreeret den hvide silke kjole. Den er lavet af 36 meter specialvævet silke, hvoraf fem meter går til slæbet.

- De dyreste silkestoffer fra udlandet kan koste op til 5-6000 kr. meteren. Jeg kan kun forestille mig, at den har kostet meget, siger silkeekspert Anna Kjellsdotter til den svenske avis Expressen og vurderer, at stoffet alene har kostet 200.000 svenske kr.

Kjolen har korte ærmer og en bred buede halsudskæring. I kongelige kredse er det ellers kutyme med lange ærmer og en diskret halsudskæring. Det valgte både Dronning Silvia, da hun blev gift med kronprinsessens far Carl Gustaf, ligesom vores egen kronprinsesse Mary, da hun sagde ja til Frederik i 2004.

Victoria havde dog valgt et lidt mere moderne snit og korte ærmer. Og hendes modige valg er blevet rost af både svenske og danske designere.

På hovedet bar Victoria sin krone samt et langt broderet slør. Det samme slør som hendes mor Dronning Silvia bar ved sit bryllup.

Ifølge den svenske silkeekspert Anna Kjellsdotter har det taget omkring et år at lave kjolen.

Og processen fra idé til færdig kjole har også været lang, skriver Exspressen. Arbejdet begyndte med, at Pär Engsheden skitserede et groft billede baseret på Kronprinsessens ønsker. Herefter brugte han Victoria som skitseringsmodel, mens hun stod foran et spejl på slottet.