Kronprinsessen fik i år besøg af en ganske særlig mand under sin sommerferie i Skagen.

Hendes bror, John Donaldson, var nemlig på visit, da Kronprinsparret var i Nordjylland. Det er ugebladet Her og Nu, der har billeder af broderen på vej fra stranden med hele familien.

Kronprinsfamilien ferierede som sædvanligt hos vennerne Malou og Jørgen Skeel, der har et sommerhus i Gammel Skagen. Huset er placeret så godt, at det ikke tager lang tid at gå ned til stranden og hoppe i havet.

Den mulighed benytter de sig af hvert år - og Kronprinsessen er begyndt at bruge en våddragt, når hun hopper i bølgen blå. Badevandet i Skagen er da også notorisk kendt for at være en anelse køligere end i resten af landet.

Kronprinsesse Marys bror, John Stuart Donaldson med fru Leanne ankommer til bryllupsfesten for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på Fredensborg Slot tilbage i 2004.
Kronprinsesse Marys bror, John Stuart Donaldson med fru Leanne ankommer til bryllupsfesten for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på Fredensborg Slot tilbage i 2004. Foto: Claus Fisker
Vis mere

John er to år ældre end Kronprinsessen og bor til dagligt i Australien, hvor også hendes søstre, Patricia Bailey og Jane Stephens er.

John er dog den eneste, der bor i byen Perth i det vestlige Australien. Han er gift med Leanne og har to børn, Cherie og Michelle.

Men denne sommer har John Donaldson altså taget den lange rejse op til Danmark for at få noget kvalitetstid med sin lillesøster og resten af kronprinsfamilien.

Det har formentlig også været tiltrængt.

Det er nærmest været umuligt at rejse til og fra Australien under coronapandemien. Landet havde nogle af verdens mest restriktive ind- og udrejseregler, der gjorde det nærmest umuligt for folk at besøge familie i udlandet.

Kronprinsesse Mary til the Victor Chang Royal Ball i Sydney uden kronprins Frederik, 4. marts 2005. Her sammen med sin søster Jane Alison Stephen.
Kronprinsesse Mary til the Victor Chang Royal Ball i Sydney uden kronprins Frederik, 4. marts 2005. Her sammen med sin søster Jane Alison Stephen. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Reglerne gjorde det også umuligt for udlændige at få lov til at rejse til Australien, og det betød, at Kronprinsessen var afskåret fra sin australske familie i flere år.

I foråret kunne flere medier i Australien dog berette, at Kronprinsessen havde været på en ultakort privat rejse til landet 'down under'.

Her blev hun blandt andet set i Melbourne i selskab med sin gamle veninde, Amber Petty, inden hun fløj videre til fødebyen Hobart på øen Tasmanien, hvor hendes søstre stadig bor.

Prinsesse Isabella blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag d. 30. april 2022. Dronning Margrethe, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og børnene Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine.
Prinsesse Isabella blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag d. 30. april 2022. Dronning Margrethe, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og børnene Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere