Prins Joachim blev fredag aften opereret for en blodprop i hjernen på et hospital i Toulouse, Frankrig. En nyhed, der lørdag sendte chokbølger gennem Danmark.

Men det er ikke kun under hjemlige himmelstrøg, prins Joachims tilstand har interesse – medier i hele verden følger situationen tæt.

Allerede kort efter kongehuset lørdag sendte en pressemeddelelse ud om, at prins Joachim var blevet opereret for en blodprop i hjernen, fyldte historien en del på svenske og norske medier – eksempelvis Expressen i Sverige og VG i Norge.

Også i USA var mediet People hurtigt ude med nyheden og en opfordring til at bede for prins Joachim.

I Frankrig fylder historien en hel del. Dels fordi Joachim er halvt franskmand, dels fordi han opholder sig i landet.

Stort set alle franske medier har skrevet om prins Joachims situation, og blandt de største kan nævnes Le Figaro og France 24. Også det største fransksprogede medie i Belgien, Le Soir, følger prins Joachims helbredstilstand tæt.

I Storbritannien var både mediet The Royal og Daily Express hurtigt ude, og i løbet af søndagen har flere medier samlet historien op. Blandt dem er mastodonten Daily Mail, som er et af de største netmedier i verden.

Også syd for grænsen vækker prins Joachims situation opsigt. Her har landets største avis, Bild, søndag eftermiddag skrevet en artikel om prins Joachims blodprop.