Harry lider hårdt under den seneste tids hektiske begivenheder i forbindelse med hans og Meghans løsrivelse fra kongehuset.

Det siger hans mangeårige ven, polostjernen Nacho Figueras, som er en af de ganske få af prinsens ungdomsvenner, som stadig har ubegrænset kontakt til Harry.

Efter at have set til i stilhed har han nu valgt at bryde tavsheden over for den amerikanske tv-station ABC, og det er et trist billede, han tegner af sin nære ven.

»Jeg talte med Harry for et par dage siden. Han har lidt meget under alle de ting, som er overgået ham. Han lider meget under, at folk dømmer ham,« siger Nacho Figueras i et kort interview, som er lagt på YouTube.

Harry og Nacho Figueras til et velgørenhedsarrangement i Rom i maj 2019. (Foto: Scanpix)
Harry og Nacho Figueras til et velgørenhedsarrangement i Rom i maj 2019. (Foto: Scanpix) Foto: Tiziana FABI
Vis mere

»Han vil leve et normalt liv, så normalt, som hans liv nu engang kan blive. For når du har 1.000 paparazzier uden for dit hus i Canada, som venter på at få et billede af din søn, så er det ikke super normalt,« siger han til ABC.

Figueras mere end antyder, at det ikke er konflikter i den royale familie, men udelukkende pressens skyld, der har ført til 'Megxit'. Og han husker på, at Harrys egen mor, prinsesse Diana, mistede livet under tragiske omstændigheder i Paris, da hendes chauffør kørte galt, mens de i høj fart kørte væk fra paparazzier.

»Han beskytter sin familie. Han beskytter sin kone og sit barn. Han er søn af en person, som blev angrebet af pressen – på egen krop, det kan ingen benægte – og han vil ikke have, det samme skal ske for hans familie,« siger polospilleren.

Harry, Meghan og Archie vil fremover bo i både England og Canada, hvor Meghans mor og flere af hendes nære venner bor. Canadas regering har budt parret velkommen, men pressen har vist sig at være lige så påtrængende over for parret som den britiske.