Den britiske kongefamilie kan se frem til en travl uge, efter prins Harrys nye bog 'Reserven' er udkommet.

Men allerede inden bogen landede i butikkerne, væltede beskyldninger og anklager ind over den royale familie.

Blandt andet rettede Harry sigtet mod dronning Camilla, da han søndag talte med CBSs '60 minutes'.

I interviewet med den amerikanske tv-station anklagede han dronningen for at have lækket historier om den royale familie til den britiske presse. I sin bog skriver Harry angivelig, at han blev 'ofret' på Camillas 'personlige pr-alter'. Det skriver CNN.

De britiske aviser har Harrys afsløringer på forsiden – her er det avisforsider fra 6. januar. Foto: Daniel LEAL / AFP.
De britiske aviser har Harrys afsløringer på forsiden – her er det avisforsider fra 6. januar. Foto: Daniel LEAL / AFP. Foto: DANIEL LEAL
Vis mere

Ifølge The Sun er det en samtale, Camilla havde med William, der, ifølge Harry, blev lækket gennem den presseansvarlige, som Camilla havde overtalt Charles til at ansætte.

Den historie får prins Harry til at kalde Camilla for »farlig på grund af de forbindelser, hun dyrkede med den britiske presse«.

Hans forklaring er, at hun, på grund af sin rolle i det fallerede ægteskab mellem prins Charles og prinsesse Diana, blev portrætteret som 'en skurk'  i den britiske presse og derfor havde brug for at 'genetablere sit eget image'.

Otte år efter Dianas død giftede Camilla sig i 2005 med prins Charles. Parret havde kendt hinanden i mange år, og prinsesse Diana kaldte Camilla for den tredje person i sit og prins Charles' ægteskab.

»Der var en villighed på begge sider til at bytte informationer. Med en hierarkisk opbygget familie og hende på vej mod at blive dronning var det uundgåeligt, at der blev efterladt mennesker og lig i gaderne,« siger han i interviewet med CBS.

Men han giver også udtryk for en forståelse for den situation, som dronning Camilla befandt sig i:

»Hvis du, som et medlem af familien, får at vide, at dét at være på forsiden, at få positive overskrifter og positive historier skrevet om dig vil forbedre dit ry og forbedre chancerne for, at det britiske folk vil acceptere dig som monark, så er det dét, du gør.«

Buckingham Palace har indtil videre afvist at kommentere prins Harrys bog.