Hans muse var skuespillerinden Bodil Kjer, men dronning Ingrid og de danske prinsesser bar ofte kjoler designet af Holger Blom. Nu fortæller bogen, 'Modekongen Holger Blom' hele historien om Danmarks store modekonge fra efterkrigstiden og frem til hans død i 1964.

Han draperede stoffet glamourøst om kroppen på den kvinde, han skulle designe kjolen til, så den kun passede hende. Uanset om det var dronning Ingrid, hendes døtre eller skuespillere som Helle Virkner, Lily Broberg, Ghita Nørby, Susse Wold og hans muse Bodil Kjer, der lagde krop til.

For Holger Bloms fornemste kendetegn var de skræddersyede dragter i stoffer af udsøgte metervarer, hans figursyede, draperede kjoler i fjerlette stoffer som silkecrepe og chiffon, som han skabte i sin salon i Havnegade i indre København.

Den første salon etablerede han i 1930 i sin lejlighed på 5. sal i Nørrevoldgade i København, hvor han havde en husbestyrerinde og to syersker ansat. Syerskerne syede kjolerne, der altid blev draperet på skrå,så de smøg sig om barm, talje og hofter, blev hurtigt hans særkende. Snart fik teatrene og filmselskaberne øje på ham, og i fire årtier var Holger Blom den førende kjoleskaber og kosumier i Danmark. Ofte fik han inspirationen til sine glamourøse kjoler fra sin muse Bodil Kjer, der var datidens smukkeste og mest feterede skuespillerinde.

Hans elev Jørgen Bender, blev også hans kronprins. Sammen begyndte de at drapere kjoler omkring de kongelige kvinder, hvor Dronning Ingrid var den første kunde. Hun havde ofte sin tre døtre med til kjoleprøvningerne.

»Så sad vi der som svaler på en snor og var helt betagede af at se, hvordan han kunne modellere en kjole op kun ved at bruge sine hænder«, fortæller prinsesse Benedikte bl.a. i bogen.

Da prinsesse Anne-Marie skulle giftes med kong Konstantin af Grækenland i Athen i 1964, var det Holger Blom, der leverede hendes brudekjole og forærede hende en aftenkjole, som Anne-Marie bar før brylluppet

Det blev Holger Bloms sidste kjoler. Kort efter brylluppet døde han. Jørgen Bender drev salonen videre frem til sin død i 1999.

I skrivende stund kan man se et udsnit af Holger Bloms kjoler på Skanderborg Museum.

'Modekongen Holger Blom' er skrevet af Marianne Verge. Den er netop udkommet på Gyldendal.