Grevinde Anne Dorte fik konstateret kræft i halsen i november sidste år.  Her ses hun sammen med hendes mand, Christian greve af Rosenborg til gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af Dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum i januar 2012.
Grevinde Anne Dorte fik konstateret kræft i halsen i november sidste år.  Her ses hun sammen med hendes mand, Christian greve af Rosenborg til gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af Dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum i januar 2012. Foto: Jeppe Michael Jensen

De sidste tre måneder har været en sej kamp for grev Christian, der er fætter til dronning Margrethe, og grevinde Anne Dorte af Rosenborg og deres tre døtre. De har alle været trofaste støtter for grevinde Anne Dorte, der fik konstateret kræft i halsen i november sidste år.

Hun kom øjeblikkelig i strålebehandling på Herlev Hospital, hvor hun fik stråler to gange om dagen. Og selv om familien kendte turen, efter grev Christian fik konstateret kræft i halsen for tre år siden, som han i dag er helbredt for, har forløbet med grevinde Anne Dorte været meget hårdt for hende og familien.

- Det har været en meget hårdere omgang for min mor, end det var for min far. Han fik 33 strålebehandlinger, mens min mor har fået 56, fortæller komtesse Josephine af Rosenborg åbenhjertigt til bt.dk.


Regentjubilæum

For den 65-årige grevinde har ikke kun skulle kæmpe mod kræftsygdommen, der sidder i halsen tæt på øret.

Tidligt om morgenen lillejuleaften, da Anne Dorte var på vej ud af Herlev Hospital sammen med datteren Josephine, var hun så uheldig at falde og brække højre hofte og skulder. Derfor blev grevinden øjeblikkeligt indlagt på hospitalets ortopædiske afdeling.

Men selv om hun havde stærke smerter i den brækkede hofte og skulder, så var livsviljen og gejsten til fortsat at kæmpe for livet stærkere end smerterne.

- Min mor er så sej. Om eftermiddagen hvor hun faldt om morgenen skulle hun have strålebehandling igen. Og selv om hun lå i evig smerte, så gennemførte hun behandlingen den dag. Og alle 56 strålebehandlinger med en brækket hofte og skulder. Hun er simpelthen en seriøs fighter, lyder det fra den stolte og imponerede datter.

Det er bestemt også en kamp af dimensioner, den i forvejen slanke og spinkle grevinde har sat sig for at vinde med en imponerende viljestyrke. Men alligevel har de tre døtre, deres ægtemænd de syv børnebørn i alderen tre til 15 år været skrækslagne for, at grevinde Anne Dorte ville ende med at tabe kampen.

Strålebehandlingen gav hende nemlig så store sår i halsen, at hun i løbet af få uger hverken kunne spise eller drikke på naturlig vis.

- Lige efter nytår var hun så afkræftet, at hver dag var en sejr i sig selv, fortæller Josephine, der heller ikke lægger skjul på, at det har været et meget hårdt forløb for hele familien.

- Det har været rædselsfuldt at se sin mor have så mange smerter, siger hun.

I dag er grevinde Anne Dorte stadig er indlagt på Gentofte Hospital, hvor hun har fået mad via en sonde i ugevis. Men i sidste uge vendte den triste stemning i familien 180 grader.

- I sidste uge fik vi at vide, at ud fra det lægerne umiddelbart kunne se, var kræften gudskelov væk, fortæller Josephine.

Og endnu mere opløftende er det, at grevinden så småt er begyndt at spise almindelig mad igen.

- I lørdags spiste min mor lidt af et blødkogt æg. Det var lige før vi alle sammen sad og græd af glæde. For endelig vender det. Nu går det den rigtige vej, jubler Josephine på vegne af hele familien af Rosenborg.

Men der er stadig lang vej tilbage, før grevinde Anne Dorte kan forlade sygesengen på Gentofte Hospital.

- Hun skal have noget sul på kroppen, og så skal hun i gang med genoptræning. Det har hun ikke kunnet før, fordi hun ikke har haft noget at stå imod med, lyder det fra en lettet Josephine.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.