2,6 millioner om året er ikke så lidt at vinke farvel til. Ikke desto mindre er det nu det, grevinde Alexandra gør.

Det er grevindens egen beslutning at kappe det økonomiske bånd til den danske stat, og det sker samme dag som hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år og altså bliver myndig.

»Jeg skal ikke være bleg for at sige, at det er et tæppe, der bliver revet væk. Men rent menneskeligt er der ingen bånd, der bliver kappet. Jeg har et super forhold til børnenes far og til hans familie. Vi ses stadig, og vi hygger os,« fortæller hun i et længere interview med Berlingske.

Det økonomiske tæppe bliver altså revet væk under grevinden, og hun skal nu forsørge sig selv. Tidligere på året blev hun dog ansat af Bang & Olufsen som 'director of client programmes'.

Og det er noget, hun glæder sig til:

»Det, jeg står i lige nu, er en transformation. Der er to ting i livet, der med sikkerhed sker. Den ene er døden, den anden er forandringer. Intet er konstant. Og den forandring, jeg står i, bringer jo noget nyt og spændende med sig. Der er meget lykke forbundet med at gå på arbejde, når man laver noget, man holder af,« siger hun til Berlingske.

I et interview om Alexandras liv efter apanagen fortalte grevinden sidste år, at hun godt kan se sig selv stå foran et publikum.

Her sagde hun blandt andet, at hun elsker at fortælle om sine oplevelser, Danmark og det danske sprog foran et livepublikum.

Om foredrag er blandt grevindens fremtidige planer efter apanagen, er dog endnu uvist.