Mangeårigt medlem af folketinget for Enhedslisten Søren Søndergaard(tv) mener, at tiden er inde til en fornyet debat om apanage til kongehusets medlemmer, i kølvandet på Grevinde Alexandras skilsmisse og hussalg.
Mangeårigt medlem af folketinget for Enhedslisten Søren Søndergaard(tv) mener, at tiden er inde til en fornyet debat om apanage til kongehusets medlemmer, i kølvandet på Grevinde Alexandras skilsmisse og hussalg.

Onsdag satte Grevinde Alexandra officielt sin luksusvilla på Østerbro til salg for intet mindre end 25 millioner kroner og står dermed til at score en enorm gevinst ved et eventuelt salg. Enhedslistens Søren Søndergaard mener, at det bør give anledning til en ny debat om kongehusets særlige privilegier.

For på trods af, at Grevinde Alexandra ikke længere er en officiel del af det danske kongehus, så nyder hun stadigvæk godt af sine årpenge, der i år lyder på 2,3 millioner kroner.

Hvis det lykkes at få solgt den 365 kvadratmeter store luksusvilla på ydre Østerbro, som grevinden modtog kvit og frit fra Prins Joachim i forbindelse med deres skilsmisse, vil den tidligere prinsesse kunne se frem til endnu en kæmpegevinst.

Alexandra og hus 123

Sammen hver for sig - 1

Og det bør give anledning til en fornyet debat om de kongeliges økonomiske særstatus, mener folketingsmedlem og kulturordfører for Enhedslisten Søren Søndergaard

»Hele systemt omkring apanage og den skatteyderbetalte bistandshjælp til de kongelige bliver jo mere og mere ekstrem i takt med alle deres skilsmisser. Det er jo efterhånden ikke til at holde styr på,« mener ordføreren.

Alexandras fornemme luksusvilla blev onsdag sat til salg.

I Enhedslisten går man fortsat ind for afskaffelse af kongehuset, ligesom at folketingsmedlemmer fra det venstreorienterede parti, stadigvæk nægter at rejse sig for kongefamilien på folketingets åbningsdag.

»Vi trænger simpelthen til en reform af hele systemet, og det er jo noget, som vi i Enhedslisten har forsøgt at trænge igennem med i mange år. Desværre er der jo en klar modvilje på Christiansborg til overhoved at ville tale om det her,« siger Søren Søndergaard og tilføjer:

»Grevinden er selvfølgelig i sin gode ret til at disponere over sin bolig, som hun vil. Og hvis hun har behov for at sælge sit hus og flytte med sine børn, så er det jo det rigtige for dem. Men jeg synes det er en god anledning til at diskutere kongehusets særstatus i vores samfund.«

enhedslisten rejser sig ikke

Alexandras nye liv 123

Den store hvidpudsede villa, med mondæn adresse på Svanemøllevej 15 mellem Hellerup og Østerbro, blev tilbage i 2005 overdraget til grevinde Alexandra.

Det var den nu afdøde liebhaver-mægler Jan Fog, som dengang stod for salget af villaen, som kostede 7.250.000 kr. Boligen er opført i 1904 med røde teglsten, og en dertilhørende grund på 1.176 kvadratmeter.

Ejendommen er i dag vurderet til 9.65 mio kr., men altså sat til salg for 25 millioner kr.

Her kan du se Alexandras luksusvilla.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.