Lyt til artiklen

Grevinde Alexandra skal skilles fra sin mand Martin Jørgensen efter otte års ægteskab. Det oplyser hendes advokat Mette Ravn Steenstrup i en pressemeddelelse.

Advokaten oplyser, at det er grevinde Alexandra, der har valgt at indgive skilsmissebegæringen, og at Martin Jørgensen er flyttet fra parrets nu tidligere fælles hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København.

Kongehuset er samtidig blevet orienteret om skilsmissen.

Parret blev gift 3. marts 2007 i Øster Egede Kirke ved herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland.

Der gik en chokbølge hen over Danmark, da Kongehuset i september 2004 annoncerede, at prins Joachim og prinsesse Alexandra skulle skilles efter ni års ægteskab.

Kort efter skilsmissen kom frem, at der var kommet en ny, yngre mand ind i Alexandras liv i skikkelse af fotografen Martin Jørgensen, som åbenlyst boede sammen med Alexandra og børnene prins Nikolai og prins Felix.

Efter brylluppet med Martin Jørgensen mistede grevinde Alexandra sin prinsessetitel og skulle fremover tituleres Hendes Excellence Grevinde Alexandra Christina af Frederiksborg.

Hun røg dermed ud af de kongelige rækker, men ind i landets fineste første geled, nemlig rangfølgens klasse 1, hvor adelige, højesteretsdommere, kammerherrer- og damer samt landets ministre befinder sig.

Samtidig mistede Alexandra også de kongeliges ret til ikke at betale skat og moms af de varer, hun køber.

Men Alexandra bevarede sin apanage, der i dag udgør 2,1 mio. kroner årligt.

Da parret blev gift i Øster Egede Kirke, indgik de samtidig en ægtepagt, som sikrer, at grevinde Alexandra ikke skal dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.

Ifølge den tinglyste ægtepagt, som BT tidligere har fået fra Tinglysningsretten, har parret valgt ikke at indgå formuefællesskab, hvilket betyder, at de værdier, som parret hver især bringer ind i ægteskabet, ikke skal deles ved skilsmisse.