Grevinde Alexandra mistede i starten af året sin mor.

Grevinden har tidligere forklaret, at hendes 89-årige mor, Christa Manley, sov stille ind i sit hjem i den østrigske hovedstad, Wien, omringet af sine døtre, men nu sætter grevinden flere ord på sin elskede mors bortgang.

»Hun var næsten 90 år, og hun døde af alderdom. Det var en meget smuk død. Hvis der er en ting, vi kan være sikre på i livet, er det, at vi alle sammen skal sige farvel til det her sted. Og hvis man kan ønske sig en skøn død, så fik hun den. Uden smerter og med familien omkring hende derhjemme,« sagde Alexandra ifølge Her&Nu forrige lørdag.

Her var grevinde Alexandra til stede ved Parkinsonforeningens årlige Unity Walk gennem København.

Da grevinde Alexandra udgav sin bog 'Mit lykkelige land', var hendes mor Christa Manley naturligvis i København for at fejre det - sammen med grevinde Alexandras sønner, grev Felix og grev Nikolai.
Da grevinde Alexandra udgav sin bog 'Mit lykkelige land', var hendes mor Christa Manley naturligvis i København for at fejre det - sammen med grevinde Alexandras sønner, grev Felix og grev Nikolai. Foto: Anthon Unger
Vis mere

Grevinde Alexandra er nemlig, trods sin genoptagne erhvervskarriere, fortsat protektor for Parkinsonforeningen, hvilket hun har været de sidste mere end 25 år.

Da hun var gift med prins Joachim, var også hendes nu afdøde forældre en aktiv del af det danske kongehus.

Grevindens far, Richard Manley, der gik bort i 2010, og hendes mor, Christa Manley, var nemlig ofte med til fester på Amalienborg og var velkendte ansigter på tv, i aviser og ugeblade.

Faktisk boede grevinde Alexandras forældre stadig på Schackenborg Slot efter grevinden og prins Joachims skilsmisse i 2005 – og de boede på slottet helt frem til, at deres gamle svigersøn blev gift med prinsesse Marie i 2008 og selv skulle rykke ind på slottet.

Grevinde Alexandras forældre, Christa og Richard Manley, ved grev Felix' barnedåb.
Grevinde Alexandras forældre, Christa og Richard Manley, ved grev Felix' barnedåb. Foto: Jørgen Jessen
Vis mere

Herefter rykkede grevinde Alexandras forældre tilbage til Wien.

Til de sidste af sine år boede Christa Manley i sin gamle fødeby Wien, hvor hun også blev begravet fra Ober Sankt Veit ved siden af den ægtemand, hun mistede mere end et årti forinden.

Da Christa Manley i starten af året også gik bort, efterlod det et 'stort tomrum' hos grevinde Alexandra, der tidligere har fortalt varmt om sin mor og deres nære forhold til det sidste.

»Jeg er lykkelig for, at mine søstre og jeg nåede at samles, på trods af at vi bor i forskellige dele af verden,« lød det fra grevinde Alexandra til B.T., da hendes mors bortgang blev offentligt kendt.

Christa Manley efterlod sig sine tre døtre, Alexandra, Martina og Nicola, hvoraf de to sidstnævnte bor i hhv. Hongkong og London.

Derudover fik Christa Manley syv børnebørn, hvoraf de to er Alexandras sønner, grev Nikolai og grev Felix.