Det udløste en stor krise i kongefamilien, da dronning Margrethe sidste år fratog grev Nikolai og hans søskende de kongelige titler som prinser og prinsesse.

Men nu er stridsøksen mellem monarken og hendes ældste barnebarn tilsyneladende blevet begravet. Det fortæller grev Nikolai i et nyt interview, hvor han også afslører, hvordan balladen påvirkede ham og familien.

»Vi har et fint forhold, ja, hun ønskede mig tillykke med fødselsdagen, vi har et fint forhold forhold,« siger den 24 årige greve til det australske medie Honey Nine.

Her fortæller han også, at han og familien så Dronningen, da hun havde fødselsdag i april, og at 'det var rigtig dejligt at være sammen'. 

Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup.
Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup. Foto: Privatfoto
Vis mere

Greven har givet det store interview til det australske medie i forbindelse med, at han sammen med sin kæreste - Benedikte Thoustrup - er flyttet til Australien, hvor de begge er udvekslingsstuderende i et semester.

Den australske journalist virker meget overrasket over den meget jordnære danske greve, som hun møder på en cafe, hvor han - mens interviewet står på - spiser en burger.

Grev Nikolai svarer villigt på de mange spørgsmål - også de lidt svære af slagsen, om problemerne i den kongelige familie - herunder om forholdet til sin tante og onkel.

Der har længe været en del spekulationer, om forholdet mellem kronprinsparret og prins Joachims familie er helt i top, men det er i så fald tilsyneladende ikke noget, som grev Nikolai lægger mærke til.

Grev Nikolai indrømmer, at det ikke var en nem tid for familien efter titelfratagelsen.
Grev Nikolai indrømmer, at det ikke var en nem tid for familien efter titelfratagelsen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han fortæller, at han har et fint forhold til sin onkel, kronprins Frederik, og kronprinsesse Mary.

Også dronning Margrethes fratagelse af prinse- og prinsessetitlerne fra prins Joachims børn, svarer han velvilligt på.

Titel-fratagelsen var et hårdt slag for hans far, prins Joachim, men det virker til, at grev Nikolai nu har fundet fred med det. 

Selv om han dog indrømmer, at titelfratagelsen var - og stadig er - et chok, vil han ikke sige, at han ligefrem blev såret over beslutningen:

»Jeg vil ikke sige såret, og det er ikke min intention at bringe gryden i kog. Jeg synes, det stadig er lidt mærkeligt. Jeg skal stadig vænne mig til det,« siger han.

Dronning Margrethe med sin familie til sin fødselsdag den 23. april.
Dronning Margrethe med sin familie til sin fødselsdag den 23. april. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han forklarer, at det er et 'ret følsomt emne', men at han stadig er den samme person, som han hele tiden har været.

Desuden forklarer han, at han aldrig definerede sig som prins før, da han altid brugte sin mors efternavn 'Frederiksborg', men at titel-fratagelsen mere handlede om en slags tilhørsforhold.

Dronning Margrethe har tidligere undskyldt for den måde, som udmeldingen om titel-fratagelsen blev præsenteret på, og over, at det skabte røre i den kongelige familie.

Hun har forklaret titelfratagelsen med, at hun ønskede at gøre prins Joachims børn fri fra de forpligtelser, der følger med at være kongelige.

Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup skal efter planen opholde sig i Sidney i Australien fra august til November, hvor de begge studerer et semester på University of Technology i Sydney.

Hør det seneste afsnit af 'Kongehuset bag kulissen her'.