Lyt til artiklen

Når Dronning Margrethes 50-års Regeringsjubilæum fredag aften markeres ved et aftenselskab på Christiansborg Slot, så er der én detalje, der er yderst opsigtsvækkende.

Blandt de kongelige familiemedlemmer mangler der nemlig, hvad man kan kalde for to hovedpersoner, på gæstelisten.

»Det er lidt specielt, det der sker i aften i Kongehuset. Når man skriver den kongelige familie, så plejer man også at mene prins Joachim og prinsesse Marie, men de står ikke på,« fortæller Jacob Heinel, B.T.s royale korrespondent.

På Kongehusets hjemmeside oplyser de selv, at regeringsjubilæet vil gæstes af den kongelige familie, og derfor er det også bemærkelsesværdigt, at hverken prins Joachim eller prinsesse Marie står på.

Specielt når det på gæstelisten fremgår, at både prinsesse Benedikte og kronprinsparret er en del af fejringen.

»Det får den kongelige familie til at se amputeret ud. Der er nogen, der kommer, og nogen der ikke gør,« fortæller Jacob Heinel og fortsætter:

»De vil jo rigtig gerne være en del af den kongelige familie, så det undrer mig, at de ikke er der,« fortæller han.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary er fredag værter ved aftenselskabet for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets danske medlemmer. Det skyldes, at H.M. Dronningen er testet positiv for corona, og nu opholder sig på Fredensborg Slot.

Her vil en række gæster sammen med den kongelige familie være til stede, hvor der vil være en middag og underholdning i Riddersalen.