Det koster 1,5 mio. om ugen, hvis du skal leje den. Men det er kronprinsparrets venner, Kim og Nina Vibe-Petersen, der ejer luksusyachten 'Parsifal III'.

Hvis du vil leje den og tage på en lille sejtur med en halv snes af dine bedste venner en uges tid, skal du af med mindst 198.000 euro - mere end 1,5 mio. kr. Hvis du bliver så vild med båden, at du vil købe den, skal du regne med at betale en klatskilling på cirka 38,5 mio. euro, eller cirka 286 mio. kr.

Men kronprins Frederik, 40, og kronprinsesse Mary, 37, der i ­disse dage holder en drømmeferie med børnene, prins Christian og prinsesse Isabella på luksusyachten 'Parsifal III', behøver ikke betale en krone.

For 'Parsifal III' er nemlig ejet af kongefamiliens nære venner i jetset-miljøet, kaffemaskine-magnaten Kim Vibe-Petersen og fru Nina Vibe-Petersen.

Så Frede, Mary, børn og venner - blandt dem Frederiks soldaterkammerat fra Frømandskorpset ­Jeppe Handwerk, hans kone ­Birgitte, skolekammeraten Julie Mølsgaard - kan sammen med ægte­parret Vibe-Petersen og deres to sønner Frederik og Sebastian nyde solen og vandet ud for Porto Cervo på det nordlige Sardinien, hvor 'Parsifal III' ligger for anker.

Mangler intet

Når selskabet ikke bader, kan de nyde yachtens overdådige luksus. 'Parsifal III' er bygget i Viareggio i Italien 2005, sejler under engelsk flag og hun er 54 meter lang og har et dækareal på 397 kvm. Der er plads til 14 gæster i fem luksuriøse kahytter på i alt 143 kvm.

Ombord er der ni besætningsmedlemmer under ledelse af den engelske skipper David Parish til at sørge for at der ikke mangler noget.

'Parsifal III' er blandt andet udstyret med trådløst internet der er koblet op via satellit, B&O-anlæg, Teppinyaki-grill, jacuzzi og dykkerudstyr.

Ægteparret Vibe-Petersen bestilte den overdådige yacht i 2003 hos Perini Navi i Viareggio, Italien. Yachten blev leveret til parret to år senere.

Hvad parret betalte for yachten, har det ikke været muligt at få opklaret, men ifølge B.T.s oplysninger er den værdisat til 38,5 mio. euro, svarende til cirka 286 mio. kr.