Lyt til artiklen

Kongefamilien strålede som små sole, da de gik i Tivoli til festkoncert til ære for Dronning Ingrid. Og Kronprinsens afslørede overfor bt.dk, at han endnu ikke har læst Prins Henriks nye bog.

- Ikke endnu, var det korte svar på spørgsmålet, om Kronprins Frederik har læst farmands bog 'Enegænger', der udkommer for almindelige dødelige på torsdag.

Der er nok ingen tvivl om, at Kronprinsen selv har godkendt sine egne citater i bogen, men han har tilsyneladende ikke læst faderens bog i sammenhæng.

Som os andre er Kronprins Frederik sikkert helt bevidst om, at hans far er en ægte enegænger, der insisterer på at sige tingene på sin helt egen facon.

Så Frederik rystende benægtende på hovedet af spørgsmålet med et lille sigende smil.

- Ikke endnu.

Den bog skal Kronprinsen nok få nærstuderet ved førstkommende lejlighed.

Herefter tog Frederik sin Mary i hånden og gik ind til festligholdelsen i Tivolis koncertsal, hvor hans højt elskede mormor Dronning Ingrid blev mindet i anledning af hendes hundredeårs dag med en stor festkoncert med den amerikanske super-tenor Jonas Kaufmann.

Som man gør i den familie, ankommer man ikke sammen, men i den rigtige rangorden.

Først Ingrids lillebror Carl-Johan med konen Gunilla, så søsterne Benedicte og Anne-Marie, så en vinkende Prins Joachim med sin Marie, der strålede og vinkede omkap med gemalen, så Kronprisen med en mindst ligeså glad Mary og tilsidst den storsmilende Dronning, der ankom alene til tonerne af Tivoligarden.

Uden sin bog-debuterende gemal Prins Henrik, der er i Kina for øjeblikket.

Senere på aftenen skulle hele selskabet nyde en særlig middag i Tivolis restaurant 'The Paul', hvor planen var at blive og holde fest til efter lukketid i Tivoli.

Til denne fest var pressen ikke inviteret.